Ο Matteo Salvini αποδοκιμάστηκε στην Πολωνία για παλαιότερες τοποθετήσεις του υπέρ του Πούτιν (video)

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα ο Salvini βρίσκεται στην Πολωνία για να δει από κοντά το κύμα προσφύγων που εισέρχονται στην Ευρώπη και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης Przemysl στο σιδηροδρομικό σταθμό όπου καταφθάνουν οι Ουκρανοί πρόσφυγες. Τα σύνορα με την Ουκρανία απέχουν περίπου 10 χιλιόμετρα. 

Ο Δήμαρχος Wojciech Bakun ευχαρίστησε αρχικά την Ιταλία αλλά στη συνέχεια έδειξε ένα μπλουζάκι με το πρόσωπο του Πούτιν, όπως εκείνο που ο Salvini είχε φορέσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα το 2015 με θέα το Κρεμλίνο, και είπε στον Salvini “δεν σας υποδέχομαι, ελάτε μαζί μου στα σύνορα να τον καταδικάσουμε (τον Πούτιν)”. 

Μαζί με τον δήμαρχο και τους δημοσιογράφους βρέθηκε και μια μικρή ομάδα Ιταλών που αποδοκίμασε τον Salvini, ο οποίος δεν απάντησε στις αποδοκιμασίες και μάλιστα τόνισε πως ήταν εκεί για να φέρει “βοήθεια και ειρήνη”.

https://www.youtube.com/watch?v=NP_VqkB0M8s

 

Ο Salvini και ο Πούτιν 

Γνωστός για τις ευρωσκεπτικιστικές του θέσεις, ο Salvini για πολλά χρόνια προέβη σε δηλώσεις υπέρ του Πούτιν, δείχνοντας τον θαυμασμό του προς τον Ρώσο Πρόεδρο. Από το “ο Πούτιν είναι ένας από τους καλύτερους άνδρες σε κυβέρνηση στον κόσμο” ως το “ανταλλάσσω δύο Mattarella για μισό Πούτιν!”, περνώντας και το επεισόδιο στο Κρεμλίνο, πάντα το 2015, όταν ο Salvini στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φόρεσε ένα πουκάμισο με την προσωπογραφία του Πούτιν που φορά ένα στρατιωτικό καπέλο ως “απάντηση στους ευρωκρετίνους που παίζουν πόλεμο με τον Πούτιν και τη Ρωσία” (ANSA, 2015). 

Σήμερα αυτές οι δηλώσεις προκαλούν τουλάχιστον αμηχανία, πόσο μάλλον μια σιωπηλή αλλαγή στάσης. Σίγουρα όμως πρέπει να σημειωθεί πως ο Salvini δραστηριοποιείται εδώ και μέρες με τους δημάρχους της Lega για μια έμπρακτη υποστήριξη των Ουκρανών, με φιλοξενία προσφύγων και δωρεές αγαθών, ενώ ο ίδιος οργάνωσε “αποστολή” στα σύνορα με την Ουκρανία για να δει την κατάσταση από κοντά.

Ο Matteo Salvini αποδοκιμάστηκε στην Πολωνία για παλαιότερες τοποθετήσεις του υπέρ του Πούτιν (video)
Ο Matteo Salvini με ένα μπλουζάκι με το πρόσωπο του Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα το 2015 (πηγή: lanotiziagiornale.it)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος