Ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 5 δισ. δολαρίων μετά την ψηφοφορία στο Twitter

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ πούλησε μετοχές της εταιρείας, αξίας 5 δισ. δολαρίων, μετά από ψηφοφορία στο Twitter όπου ρώτησε τους 63 εκατομμύρια ακολούθους του στο αν θα πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν κατά περίπου 16% τις δύο ημέρες που ακολούθησαν τη δημοσκόπηση, προτού ανακτήσουν κάποιο έδαφος την Τετάρτη. Η Tesla είναι η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, με χρηματιστηριακή αποτίμηση άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Ο Μασκ πούλησε σχεδόν 3,6 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων. Πούλησε επίσης άλλες 934.000 μετοχές έναντι περίπου 1,1 δισ. δολαρίων, αφού άσκησε δικαιώματα προαίρεσης για την απόκτηση σχεδόν 2,2 εκατομμυρίων μετοχών.

Τα έγγραφα έδειξαν ότι η πώληση περίπου του ενός πέμπτου των μετοχών έγινε με βάση ένα προσυμφωνημένο σχέδιο συναλλαγών που καταρτίστηκε τον Σεπτέμβριο, πολύ πριν από τις αναρτήσεις του Μασκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο σχετικά με την πώληση μέρους των μετοχών του. Ωστόσο, τα ρυθμιστικά αρχεία έδειξαν επίσης ότι η πώληση των υπόλοιπων μετοχών δεν είχε προγραμματιστεί.

Το Σάββατο, ο Μασκ ανάρτησε μια δημοσκόπηση στο Twitter ζητώντας από τους ακολούθους του να ψηφίσουν για το αν θα έπρεπε να πουλήσει μέρος των μετοχών του στην Tesla ώστε να ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις.

«Θα τηρήσω τα αποτελέσματα αυτής της ψηφοφορίας, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα», έγραψε ο Μασκ. Η δημοσκόπηση συγκέντρωσε περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια ψήφους, με σχεδόν το 58% να ψηφίζει υπέρ της πώλησης των μετοχών.

Ο Μασκ τόνισε επίσης ότι δεν πληρώνεται σε μετρητά από την Tesla: «Έχω μόνο μετοχές, επομένως ο μόνος τρόπος για να πληρώσω προσωπικά φόρους είναι να πουλήσω μετοχές».

Ο κ. Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με προσωπική περιουσία που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 280 δισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος