Ο Μακρόν και το Minecraft: Ο προεκλογικός του αγώνας «τρέχει» και μέσα στο βιντεοπαιχνίδι

Στους νέους 15-20 ετών στοχεύει το προεκλογικό επιτελείο του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, αφου πρόκειται για μια ηλικιακή ομάδα που συνήθως «δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική» αλλά που θέλουν να την ωθήσουν «να συμμετάσχει στον δημόσιο διάλογο».

Έτσι, επιστρατεύτηκε το πολύ δημοφιλές παιχνίδι της Microsoft, “Minecraft“, το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να κατασκευάζουν ολόκληρες εικονικές πόλεις και να αλληλεπιδρούν με άλλους.

Εν προκειμένω, ένα δημαρχείο για να επικυρώσει την εγγραφή του στους εκλογικούς καταλόγους, ένα συνεδριακό μέγαρο όπου φιλοξενούνται συναντήσεις, ακόμη και ένα γενικό επιτελείο «εγκαινιάστηκαν» σήμερα στο διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι Minecraft.

Σημειώνεται ότι ο Μακρόν θεωρείται το φαβορί των επερχόμενων εκλογών, ο πρώτος γύρος των οποίων θα διεξαχθεί στις 10 Απριλίου μεταξύ συνολικά 12 υποψηφίων. Προς το παρόν, κανείς από τους υπόλοιπους δεν έχει φτιάξει τον δικό του «κόσμο» στο Minecraft.

«Περπατώντας» στον ψηφιακό κόσμο του Μακρόν οι παίκτες μπορούν να ανακαλύψουν μεταξύ άλλων τον απολογισμό της πρώτης θητείας του και το πρόγραμμά του για την επόμενη πενταετία.

Πάντως, ο εικονικός αυτός κόσμος θα αντιπαρατεθεί το Σάββατο με την πραγματικότητα, στην προεκλογική συγκέντρωση του Μακρόν στη Ναντέρ, η οποία θα μεταδοθεί επίσης στο Minecraft.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος