Ο Μακρόν αντικατέστησε την υπουργό Κ. Καγιέ – Η Αρχή Διαφάνειας λέει ότι υποτίμησε τα περιουσιακά της στοιχεία

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα (28/11) ότι «κατόπιν αιτήματός της» αντικατέστησε την υπουργό αρμόδια για την περιφερειακή συνοχή και τις τοπικές αρχές Κάρολιν Καγιέ και ότι στη θέση της τοποθετείται η Ντομινίκ Φορ.

Η Καγιέ παραιτήθηκε γιατί υπήρξε διένεξη σχετικά με τα περιουσιακά της στοιχεία. Σύμφωνα με την Αρχή Διαφάνειας της πολιτικής ζωής της Γαλλίας που επιβλέπει και επαληθεύει τα οικονομικά στοιχεία που δηλώνουν τα στελέχη της κυβέρνησης, η υπουργός είχε υποτιμήσει τα περιουσιακά της στοιχεία ενώ η ίδιο το αρνείται.

“Σε συνέχεια της δήλωσης των περιουσιακών μου στοιχείων, η Ανώτατη Αρχή για την Διαφάνεια της Δημόσιας Ζωής μου υπέδειξε ότι την εκτιμούσε υποτιμημένη” δήλωσε η ίδια.

Κατά την Ανώτατη Αρχή, η πρώην πλέον υπουργός προσπάθησε να υποτιμήσει την περιουσία της κατά 4 εκατ. ευρώ. Την Τρίτη το απόγευμα η Αρχή κατέθεσε μήνυση εναντίον της με την υποψία «ψεύδους δήλωσης περιουσιακών στοιχείων» και «φορολογική απάτη» σύμφωνα με το ανακοινωθέν.

Η υποτίμηση της αξίας ενός διαμερίσματος στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού (Place de l’Alma), κατά 2,4 εκ ευρώ είναι ένα από τα προβληματικά περιουσιακά στοιχείο της δήλωσης της. Η τοποθεσία είναι από τις πιο ακριβές συνοικίες της γαλλικής πρωτεύουσας. Η Καγιέ δεν μπορούσε να αγνοεί την πραγματική αξία του γιατί είχε πουλήσει άλλο ακίνητο στο ίδιο κτήριο.

Η προερχόμενη από τον χώρο της παραδοσιακής Δεξιάς πολιτικός είχε ταχθεί κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων στην Γαλλία, κάνοντας μάλιστα λόγο για πάρα φύση ένωση, αναφορά που είχε προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις.

Πηγές: ΕΡΤ- Ανταπόκριση: Θ. Παπαϊωάννου – ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος