Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τη Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε σήμερα τις πληροφορίες περί απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της παλαιστινιακής Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων που παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας, διευκρινίζοντας πως το Ισραήλ ήταν «ενήμερο» για αυτές.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που αποκαλύφθηκαν αρχικά από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ απάντησε ότι ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Τραμπ για υποθέσεις ομήρων Άνταμ Μπόλερ «είναι εξουσιοδοτημένος να συνομιλεί με οποιονδήποτε».

Επισημαίνοντας πως «ζητήθηκε η γνώμη» της ισραηλινής κυβέρνησης, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι ο Μπόλερ ενήργησε «καλή τη πίστει» με γνώμονα το συμφέρον του αμερικανικού λαού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος