Ο κορονοϊός έφτασε στο Κιριμπάτι δύο χρόνια αργότερα

Το Κιριμπάτι, ένα νησιωτικό κράτος στον Ειρηνικό Ωκεανό, κατάφερε να προστατευτεί από τον κορονοϊό εδώ και δύο χρόνια, αλλά τώρα, το πρώτο αεροπλάνο που επιτράπηκε να προσγειωθεί, μετέφερε 36 μολυσμένους από την Covid 19.

Το αεροπλάνο από τα Φίτζι μετέφερε 54 πλήρως ανοσοποιημένους επιβάτες, οι οποίοι έκαναν τρία τεστ Covid πριν από την απογείωση, τα οποία ήταν αρνητικά, δήλωσε η κυβέρνηση του Κιριμπάτι. Ωστόσο, μετά την προσγείωση στο Κιριμπάτι, έως και 36 επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ανέφερε το πρακτορείο Tanjug.

Οι μολυσμένοι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε κέντρο καραντίνας, όπου, όπως έχουν τα πράγματα, συνέχισαν να διαδίδουν τον ιό. Συγκεκριμένα, ένας υπάλληλος του κέντρου, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές του Κιριμπάτι, μολύνθηκε από τον κορονοϊό.

Προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού εκτός του κέντρου καραντίνας, οι αρχές έχουν θεσπίσει επιδημιολογικά μέτρα που προβλέπουν νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών, καθώς και υποχρέωση χρήσης μάσκας.

Επίσης, απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις με περισσότερα από δέκα άτομα και η πώληση αλκοόλ είναι περιορισμένη. Το Κιριμπάτι, το οποίο έχει περίπου 120.000 κατοίκους, έκλεισε εντελώς τα σύνορά του τον Μάρτιο του 2020, υπό τον φόβο της εξάπλωσης της πανδημίας. Μέχρι το καλοκαίρι, μόνο δύο μολύνσεις καταγράφηκαν από τα Φίτζι και ήταν άνθρωποι σε δύο πλοία.

Το Κιριμπάτι είναι από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο και έχει περιορισμένες επιλογές θεραπείας, επομένως τα επείγοντα περιστατικά πρέπει να μεταφερθούν στη Νέα Ζηλανδία ή στην Αυστραλία.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Γιελένα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος