Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι χτύπησε περίπου 4.500 στόχους της Χεζμπολάχ σε πέντε μήνες

Χθες, Τρίτη (12/3), ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι είχε βάλει στο στόχαστρο δύο τοποθεσίες που ανήκουν στον συριακό στρατό, από τον οποίο δρούσε η λιβανική Χεζμπολάχ.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού για τα αραβικά μέσα ενημέρωσης, Avichay Adraee, δήλωσε σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα «Χ»: «Νωρίτερα σήμερα, οι IDF πραγματοποίησαν επιδρομή σε δύο στρατιωτικές δομές στο μέτωπο του συριακού εδάφους, στο οποίο η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ ανέλαβε τον έλεγχο. .»

Ο Adraee, ο οποίος δημοσίευσε ένα βίντεο από την επιχείρηση στόχευσης, πρόσθεσε: «Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε μετά τη συλλογή πληροφοριών».

Ολοκλήρωσε την ανάρτησή του λέγοντας: «Ο ισραηλινός στρατός θεωρεί το συριακό καθεστώς υπεύθυνο για όλα όσα συμβαίνουν στο έδαφός του και δεν θα επιτρέψει προσπάθειες που θα οδηγήσουν στην τοποθέτηση της τρομοκρατικής Χεζμπολάχ στο μέτωπό του».

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε την Τρίτη ότι , χτύπησε περίπου 4.500 στόχους της Χεζμπολάχ κατά τους τελευταίους πέντε μήνες στον Λίβανο και τη Συρία, σκοτώνοντας 300 μαχητές της Χεζμπολάχ και τραυματίζοντας 750.

Σε δήλωσή του ανέφερε ότι οι στόχοι χτυπήθηκαν από αέρος και από το έδαφος και περιλαμβάνουν «εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων, στρατιωτικές εγκαταστάσεις που προορίζονταν για τις επιθετικές δραστηριότητες της Χεζμπολάχ και επιχειρησιακά κέντρα διοίκησης και ελέγχου».

Η δήλωση εξηγεί ότι ο στρατός «τους τελευταίους πέντε μήνες, υπό την επίβλεψη του Κέντρου Ελέγχου Πυρός της Βόρειας Διοίκησης και της Ισραηλινής Αεροπορίας, χτύπησε περισσότερους από 1.200 στόχους της Χεζμπολάχ από αέρος και περισσότερους από 3.100 στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και τη Συρία.

Εξήγησε ότι από την αρχή του πολέμου, ο στρατός είχε σκοτώσει περισσότερους από 300 και τραυμάτισε περισσότερους από 750μαχητές της Χεζμπολάχ, «συμπεριλαμβανομένων πέντε ανώτερων διοικητών» και ότι είχε χτυπήσει δεκάδες κελιά που «κατεύθυναν ή πυροβολούσαν αντιαρματικά πυραύλους και ρουκετοβομβίδες στο Ισραήλ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα πλήγματα αυτά «αδυνάτισαν τις αεροπορικές και χερσαίες δυνατότητες της Χεζμπολάχ, καθώς και την αλυσίδα διοίκησης της».

Τόνισε ότι οι επιχειρήσεις του ήρθαν ως απάντηση στις «συνεχείς επιθέσεις της οργάνωσης εναντίον αμάχων και πόλεων στο βόρειο Ισραήλ» και ότι θα συνεχίσουν να «διώχνουν τη Χεζμπολάχ και τις δυνάμεις της από τον νότιο Λίβανο για να επιτρέψουν στους κατοίκους του βόρειου Ισραήλ να επιστρέψουν στα σπίτια τους με ασφάλεια. .”

Από την έναρξη της ανταλλαγής βομβαρδισμών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του ισραηλινού στρατού, τουλάχιστον 319 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, στην πλειονότητά τους μέλη της Χεζμπολάχ και 54 πολίτες στον Λίβανο, σύμφωνα με καταμέτρηση που ετοίμασε το Γαλλικό Πρακτορείο με βάση τις δηλώσεις της Χεζμπολάχ και επίσημες λιβανικές πηγές.

Δέκα στρατιώτες και επτά πολίτες σκοτώθηκαν στην ισραηλινή πλευρά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

ΕΡΤ – Λίβανος ( Ουαλίντ Ελίας )

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος