Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε την Πέμπτη (10/7) ότι ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη αναχαιτίστηκε, ενώ προηγουμένως σειρήνες για επικείμενη αεροπορική επιδρομή ήχησαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.
«Μετά την ενεργοποίηση (…) σειρήνων συναγερμού σε πολλές περιοχές του Ισραήλ, πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη αναχαιτίστηκε», ανέφεραν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) σε ανάρτησή τους στο X.
בהמשך להתרעות שהופעלו לפני זמן קצר במספר מרחבים בשטח המדינה, חיל האוויר יירט טיל אחד ששוגר מתימן.
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) July 10, 2025
ההתרעות הופעלו על פי מדיניות
Οι προσκείμενοι στο Ιράν, αντάρτες Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν τα πολυπληθέστερα τμήματα της Υεμένης, έχουν εξαπολύσει πυραύλους και drones εναντίον του Ισραήλ, καθώς και στις ναυτιλιακές οδούς στην Ερυθρά Θάλασσα με τελευταίες στα πλοία ελληνικών συμφερόντων Magic Seas και Eternity C.
Οι Χούθι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι οι επιθέσεις τους αποτελούν πράξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, όπου η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ από τα τέλη του 2023 έχει σκοτώσει περισσότερους από 57.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις αρχές της Γάζας.
Οι περισσότεροι από τους δεκάδες πυραύλους και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχουν εκτοξεύσει έχουν αναχαιτιστεί. Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από αντίποινα. Ειδικότερα, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν το λιμάνι στη Χοντάιντα και άλλα λιμάνια, καθώς και ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό σε τομείς υπό τον έλεγχο του κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν, που ανταπέδωσε εκτοξεύοντας πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, που επίσης αναχαιτίστηκαν, κατά το ισραηλινό επιτελείο.
Πηγή: Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος