Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου στην ΕΕ αποκλειστικά στην ΕΡΤ: «Αν υπάρξουν ευρωπαϊκές κυρώσεις, θα επιβάλουμε αντικυρώσεις» (video)

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη σχετικά με τη ρωσο-ουκρανική κρίση παραχώρησε στην ΕΡΤ και στον Γιώργο Συριόπουλο ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ε.Ε. Βλαντιμίρ Τσίτσοφ.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη

Στην ουκρανική κρίση εστίασε η εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» το Σάββατο 5/2, συμπεριλαμβάνοντας αποκλειστική συνέντευξη του Ρώσου πρέσβη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντιμίρ Τσίτσοφ, ο οποίος είπε στον Γιώργο Συριόπουλο ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν ουκρανική σύρραξη στην περιοχή του Ντονμπάς και ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει πόλεμο.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου στις Βρυξέλλες από το 2005, ο οποίος μιλά άπταιστα ελληνικά, καθώς υπηρέτησε ως μέλος της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα, το 1976 και στη Λευκωσία το 1985, έστειλε πολλά μηνύματα.

Τόνισε ότι η ρωσική στρατιωτική μηχανή δεν είναι αναμμένη, παρά προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, αποδίδοντας ευθύνες για την κρίση σε θερμοκέφαλους του Κιέβου που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θελήσουν να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο στην περιοχή του Ντονμπάς.

Σημείωσε πως η Ρωσία δεν συνομιλεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ουκρανική κρίση, καθώς η Ευρώπη ως μη ενιαία στρατιωτική δύναμη συντονίζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με αιχμηρά λόγια, υπογράμμισε πως η Ρωσία δεν φοβάται ευρωπαϊκές κυρώσεις διότι αν επιβληθούν, τότε θα υποχρεωθεί να επιβάλει αντικυρώσεις, με θύματα τους καταναλωτές φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος