Ο Γκουτέρες καταδικάζει τον θάνατο Ινδονήσιου κυανοκράνου της UNIFIL στο Νότιο Λίβανο και καλεί για προστασία των ειρηνευτικών δυνάμεων

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, καταδίκασε τη δολοφονία ενός Ινδονήσιου στρατιώτη των ειρηνευτικών δυνάμεων της UNIFIL, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών στον νότιο Λίβανο μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ την Κυριακή (29/03). Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη Ινδονήσιου στρατιώτη.

Ο Γκουτέρες εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του νεκρού κυανοκράνου, καθώς και στην Ινδονησία, ευχόμενος πλήρη και ταχεία ανάρρωση στον τραυματισμένο στρατιώτη.

Επισήμανε ότι το περιστατικό αυτό εντάσσεται σε μια σειρά πρόσφατων γεγονότων που έχουν θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την προστασία των ειρηνευτικών δυνάμεων.

Ο Γενικός Γραμματέας κάλεσε όλες τις πλευρές να τηρούν το διεθνές δίκαιο και να διασφαλίζουν την ασφάλεια και την προστασία του προσωπικού και των εγκαταστάσεων των Ηνωμένων Εθνών ανά πάσα στιγμή.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή: elnashra

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος