Ο φούρναρης από τη Σρι Λάνκα «έκλαιγε» όταν κέρδισε την καλύτερη μπαγκέτα στο Παρίσι

Ένας φούρναρης από τη Σρι Λάνκα στο Παρίσι δήλωσε ότι «έκλαιγε» όταν έμαθε ότι είχε κερδίσει την καλύτερη μπαγκέτα στη γαλλική πρωτεύουσα αυτή την εβδομάδα και ότι θα παρέδιδε το ψωμί στο προεδρικό μέγαρο.

«Έκλαψα επειδή είμαστε ξένοι και ήρθαμε εδώ για να μάθουμε πώς να φτιάχνουμε παραδοσιακό γαλλικό ψωμί», δήλωσε ο Θαρσάν Σελβαράτζα στο AFP την Πέμπτη.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα το βραβείο»

Από δεκαπέντε γνώστες μπαγκέτες την Τετάρτη επιλέχθηκε η εκδοχή του Σελβαράτζα για το εμβληματικό γαλλικό ψωμί ως η καλύτερη ανάμεσα σε 175 ανώνυμους διαγωνιζόμενους.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, μεταξύ των οποίων έξι απλοί Παριζιάνοι, έπρεπε να βαθμολογήσουν δεκάδες μπαγκέτες ως προς τη γεύση, την κρούστα, την ψίχα, τις φυσαλίδες αέρα και τη συνολική τους όψη.

«Μην πίνετε στην αρχή, αλλιώς δεν θα μπορέσετε να φτάσετε μέχρι το τέλος της γευσιγνωσίας», προειδοποίησε η υπάλληλος του Παρισιού Ολίβια Πόλσκι τους κριτές πριν ξεκινήσουν.

Ένα βίντεο που μοιράστηκε στο Twitter τη δείχνει στη συνέχεια να τηλεφωνεί στον αρτοποιό που εδρεύει στο ανατολικό Παρίσι για να του πει τα καλά νέα.

«Όχι», ακούγεται να λέει στην άλλη άκρη της γραμμής.

Ο Σελβαράτζα δήλωσε στο AFP ότι φτιάχνει πάντα τα μακρόστενα ψωμιά του «με αγάπη», ενώ «χαμογελάει, γελάει και τραγουδάει», και το αποτέλεσμα είναι καλοψημένο, νόστιμο και τραγανό.

Κέρδισε 4.000 ευρώ και την ευκαιρία να προμηθεύει μπαγκέτες στο προεδρικό μέγαρο.

«Είμαι τόσο χαρούμενος που ο πρόεδρος θα δοκιμάσει το ψωμί μου. Και μόνο που το πηγαίνω στο παλάτι είναι συναρπαστικό», δήλωσε στο AFP.

Ο πολιτιστικός οργανισμός του ΟΗΕ UNESCO απένειμε στην μπαγκέτα το καθεστώς παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς τον περασμένο Νοέμβριο.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος