ertnews.gr

Ο φιλελεύθερος Μαουρίτσιο Μάκρι είναι ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής

22/07 20:31
Ο φιλελεύθερος Μαουρίτσιο Μάκρι είναι ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής

epa05033445 Argentinian Presidential Candidate for ruling 'Frente para la victoria', Daniel Scioli, gives a speech during his closing campaign event in a sports complex in La Matanza, Buenos Aires province, 19 November 2015. The second round of Argentinian elections will be held on 22 November 2015 between Scioli and opposition candidate Mauricio Macri for the Cambiemos alliance. EPA/David Fernández

Ο φιλελεύθερος Μαουρίτσιο Μάκρι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Αργεντινής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών. Ο δήμαρχος του Μπουένος Άιρες νίκησε τον υποψήφιο του κυβερνώντος συνασπισμού Ντανιέλ Σιόλι, που είχε προηγηθεί στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης και θα διαδεχθεί την απερχόμενη πρόεδρο, κεντροαριστερή Κριστίνα Φερνάντεζ Ντε Κίρχνερ.

Ο 56χρονος δήμαρχος του Μπουένος Άιρες, νίκησε τον Σιόλι με 53,46% των καταμετρηθέντων ψήφων, ενώ ο Σιόλι έλαβε 46,54%.

“Ο λαός της Αργεντινής εξέλεξε έναν νέο πρόεδρο, τον Μαουρίτσιο Μάκρι, τον οποίο μόλις συνεχάρηκα τηλεφωνικά” δήλωσε ο Ντανιέλ Σιόλι.

Η πρόεδρος Κριστίνα Κίρχνερ, αφού διαδέχθηκε τον σύζυγό της, δεν είχε δικαίωμα για τρίτη προεδρική θητεία, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls, που έδειξαν νίκη του Μάκρι, υποστηρικτές του δημάρχου του Μπουένος Άιρες συγκεντρώθηκαν και πανηγύρισαν στην έδρα του συνασπισμού Cambiemos του Μαουρίτσιο Μάκρι.

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version