Ο Ερντογάν παρουσίασε το νέο – οθωμανικό όραμά του: «Ο 21ος είναι ο αιώνας της Τουρκίας» (video)

Array

Ένα νέο εθνικιστικό προεκλογικό αφήγημα ετοιμάζει ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε σημερινή του ομιλία υποστήριξε ότι ο 21ος είναι ο αιώνας της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Αριάνα Φερεντίνου, ήταν μια ομιλία που κράτησε σχεδόν δυο ώρες στο κλειστό Αθλητικό Κέντρο της Άγκυρας και ήταν μια ομιλία για εσωτερικό και κομματικό ακροατήριο το οποίο είχε καταφτάσει από κάθε γωνιά της Τουρκίας.

«Στον αιώνα της Τουρκίας θα κάνουμε τη χώρα μας ένα από τα 10 μεγαλύτερα κράτη στον κόσμο σε όλους τους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας, της τεχνολογίας, του στρατού και της διπλωματίας», είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι «σε μια εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει ζωτικές προκλήσεις, θέλουμε να κάνουμε ένα δυνατό ξεκίνημα για τον νέο αιώνα της δημοκρατίας μας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μίλησε για το παρελθόν λέγοντας ότι: «με την υπερηφάνεια της 99ης επετείου της Δημοκρατίας μας, θα χαράξουμε τον Τουρκικό Αιώνα στην εθνική μας μνήμη. Όσοι ήθελαν να θάψουν το έθνος μας στην ιστορία μαζί με την Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν μας αντιμετώπισαν άμεσα όπως στο Τσανάκαλε, αντίθετα επιχείρησαν να εισβάλουν στην Ανατολία. Το έθνος μας, κάτω από το βάρος των πολέμων, ξεκίνησε τον εθνικό αγώνα που έφερε τη νίκη».

Αναφέρθηκε στις δυνάμεις που εμπόδισαν την ομαλή πολιτική ζωή στη Τουρκία. «Με την υποστήριξη του έθνους μας, που μας φρόντισε με τίμημα της ζωής του, όποτε χρειαζόταν, πραγματοποιήσαμε έργα για να αντισταθμίσουμε τις απώλειες αιώνων, σε 20 χρόνια. Όλοι οι μηχανισμοί των ιμπεριαλιστών και των πραξικοπηματιών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ήταν στραμμένοι πάνω μας. Προσπάθησαν ακόμη και να κλείσουν το κόμμα μας. Σταθήκαμε στο πλευρό των Μουσουλμάνων που αποκλείστηκαν λόγω των πεποιθήσεών τους, των Χριστιανών, των Εβραίων που είναι παιδιά αυτής της γης, που εκτέθηκαν στην αδικία και στο πλευρό όπου διώχτηκε από την κηδεμονία σε αυτή τη χώρα, και τους αποζημιώσαμε για τις απώλειές τους. Ακόμη και το γεγονός ότι ανοίξαμε ξανά την Αγία Σοφία ως τζαμί σύμφωνα με την βούληση του Σουλτάνου Μωάμεθ Φατίχ ήταν μια πρόκληση ενάντια στην παγκόσμια κηδεμονία».

Ανταπόκριση από Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος