Ο Έλον Μασκ με καπέλο και γυαλιά στα σύνορα του Τέξας με το Μεξικό – Η πρότασή του για το μεταναστευτικό

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ μπήκε στη συζήτηση για τη μετανάστευση στις ΗΠΑ την Πέμπτη, πραγματοποιώντας μια επίσκεψη στα σύνορα του Τέξας με το Μεξικό για να συναντηθεί με τοπικούς πολιτικούς και τις αρχές επιβολής του νόμου και να αποκτήσει αυτό που αποκάλεσε “αφιλτράριστη” άποψη της κατάστασης.

Η επίσκεψη του Μασκ ήρθε καθώς χιλιάδες μετανάστες από το βόρειο Μεξικό διέσχισαν τα σύνορα και φθάνοντας στο Τέξας, την Αριζόνα και την Καλιφόρνια με εμπορικά τρένα και λεωφορεία.

Ο Μασκ επισκέφθηκε το Ιγκλ Πας, όπου πλήθη μεταναστών διασχίζουν το Ρίο Γκράντε κοντά στη σιδηροδρομικό γέφυρα του Ίγκλ Πας, χωρίς να πτοούνται από τα συρματοπλέγματα που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της όχθης του ποταμού από την Εθνική Φρουρά του Τέξας.

Ντυμένος με μαύρο μπλουζάκι, μαύρο καουμπόικο καπέλο και γυαλιά ηλίου, ο Μασκ σε ένα βίντεο-selfie που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter, εξέφρασε τη δική του άποψη για το μεταναστευτικό.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να εγκριθεί άμεσα ένα διευρυμένο συστήματος νόμιμης μετανάστευσης που θα καλωσορίζει “σκληρά εργαζόμενους και τίμιους” μετανάστες, ενώ παράλληλα θα απαγορεύει την είσοδο σε εκείνους που “παρανομούν”.

Ο Έλον Μασκ, που κατάγεται από τη Νότια Αφρική, αναφέρθηκε στη δική του ταυτότητα ως «μετανάστη στις ΗΠΑ» και τόνισε ότι είναι «εξαιρετικά υπέρ των μεταναστών».

Παράλληλα, παρουσίασε τον Αμερικανό βουλευτή Τόνι Γκονσάλες, έναν Ρεπουμπλικανό από το Τέξας, η εκλογική περιφέρεια του οποίου βρίσκεται κοντά στη μεθόριο με το Μεξικό, ο οποίος καλωσόρισε τον δισεκατομμυριούχο και κατήγγειλε ότι οι κάτοικοι της περιοχής «αισθάνονται εγκαταλειμμένοι».

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος