Ο Έλον Μασκ απαγορεύει στο προσωπικό της Τέσλα να προσλαμβάνει νέους υπαλλήλους «αν δεν τους εγκρίνει προσωπικά»

Ο δισεκατομμυριούχος επιβεβαίωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter την περασμένη εβδομάδα. Ο Μασκ δήλωσε ότι η κίνηση αυτή θα του δώσει περισσότερο χρόνο για να διευθύνει την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Τέσλα. Φέρεται να έχει δώσει παρόμοιες εντολές στις εταιρείες Τέσλα και SpaceX στο παρελθόν.

Αυτό συμβαίνει μόλις λίγες ημέρες αφότου ο Μασκ ανακοίνωσε ότι διόρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο στο Twitter και ότι θα παραιτηθεί από το ρόλο του, ώστε να έχει περισσότερο χρόνο για να διευθύνει την Tέσλα.

Στις 12 Μαΐου, ο Μασκ επιβεβαίωσε ότι η Λίντα Γιακκαρίνο, στέλεχος της NBCUniversal, θα αναλάμβανε και άφησε να εννοηθεί ότι η πλατφόρμα θα μετονομαστεί σε «X, η εφαρμογή για τα πάντα».

Σύμφωνα με το περιοδικό The Information, ο Μασκ έχει δώσει παρόμοιες εντολές στο παρελθόν τόσο στην Τέσλα όσο και στην Εταιρεία Space Exploration Technologies, την εταιρεία πυραύλων που είναι περισσότερο γνωστή ως SpaceX, στην οποία είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος.

Νυν και πρώην εργαζόμενοι έχουν πει ότι οι οδηγίες ισοδυναμούσαν με πάγωμα των προσλήψεων, επειδή είναι τόσο δύσκολο να πάρει κανείς την έγκρισή του για να προσλάβει, ισχυρίζεται το δημοσίευμα.

Ο δισεκατομμυριούχος αναμένεται να απευθυνθεί στους μετόχους της Τέσλα την Τρίτη στην ετήσια συνέλευση της εταιρείας στην έδρα της στο Όστιν του Τέξας.

Η Τέσλα δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Μασκ επιβεβαίωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter στις 11 Μαΐου και δεσμεύτηκε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην εργασία του στην Τέσλα.

Ο δισεκατομμυριούχος άφησε το στίγμα του στην εταιρεία, αλλά η θητεία του σίγουρα δεν ήταν χωρίς αντιπαραθέσεις.

Έχει μειώσει περίπου το 70% του προσωπικού του Twitter από τότε που αγόρασε την εταιρεία για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της εκτελεστικής ομάδας, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, οι μετοχές της Τέσλα σημείωσαν άλμα άνω του 2%, σε ένδειξη ότι οι επενδυτές ήταν ευχαριστημένοι από την κίνηση αυτή.

Μια ομάδα μετόχων προέτρεψε δημοσίως το διοικητικό συμβούλιο τον Απρίλιο να διασφαλίσει ότι ο Μασκ θα αφιέρωνε περισσότερο χρόνο στην εταιρεία.

Στην επιστολή ανέφεραν ότι είχαν αρχίσει να «ανησυχούν όλο και περισσότερο για θέματα διακυβέρνησης και ηγεσίας στην εταιρεία».

Έγραψε στο Twitter ότι η Γιακαρίνο «θα επικεντρωθεί κυρίως στις επιχειρηματικές δραστηριότητες», ενώ ο ίδιος θα επικεντρωθεί στον «σχεδιασμό προϊόντων και τη νέα τεχνολογία».

Η Γιακαρίνο είχε παραιτηθεί από επικεφαλής της διαφήμισης του NBC νωρίτερα μέσα στην ημέρα, μετά από αυξανόμενες εικασίες ότι θα επιλεγεί για το ρόλο του Twitter. Ο Μασκ δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου μόλις βρει κάποιον «αρκετά ανόητο» για να τον αντικαταστήσει.

Ο διορισμός της έρχεται αφού πήρε συνέντευξη από τον Μασκ σε μια εκδήλωση μάρκετινγκ νωρίτερα φέτος και καυχήθηκε για την «εργασιακή της ηθική», που ήταν μια συνάντηση για την οποία ορισμένοι εικάζουν ότι μπορεί να έπαιξε σημαντικό ρόλο στον διορισμό της.

Στην εκδήλωση της 17ης Απριλίου, είπε στο κοινό: «Πολλοί από εσάς σε αυτό το δωμάτιο με γνωρίζετε και ξέρετε ότι υπερηφανεύομαι για την εργασιακή μου ηθική, αλλά φίλoi μου, βρήκα το ταίρι μου».

Μίλησε επίσης θετικά για την «προώθηση του εκδημοκρατισμού» του Μασκ στο Twitter κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μάρκετινγκ POSSIBLE στο Μαϊάμι.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Μασκ ανέπτυξε επίσης το όραμά του να μετατρέψει το Twitter σε X, την εφαρμογή για τα πάντα.

«Το Twitter είναι ουσιαστικά ο επιταχυντής μιας ιδέας που είχα εδώ και πολύ καιρό τη X, την εφαρμογή για τα πάντα», είπε. Το περιέγραψε ως μια «πλατφόρμα που είναι τόσο χρήσιμη που θεωρείτε ότι είναι απαραίτητη για τη ζωής σας».

Η εφαρμογή θα παρέχει εργαλεία που θα επιτρέπουν πληρωμές, ιδιωτικές και δημόσιες επικοινωνίες και «θα είναι απίστευτα χρήσιμη».

Πηγή: dailymail.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος