Ο Αμερικανός φωτογράφος σε παραλία της Αυστραλίας φωτογράφησε 2500 γυμνά άτομα

Array

Περίπου 2.500 άτομα γδύθηκαν για μια γυμνή φωτογράφιση στην παραλία Μπόντι της Αυστραλίας το Σάββατο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του δέρματος.

Το πλήθος συγκεντρώθηκε για να λάβει μέρος στο τελευταίο έργο του Αμερικανού φωτογράφου Σπένσερ Τούνικ, ο οποίος είναι γνωστός για γυμνές φωτογραφήσεις σε σημαντικά ορόσημα σε όλο τον κόσμο.

«Έχουμε την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούμε για τους ελέγχους του δέρματος και είναι τιμή μου να έρχομαι εδώ, να κάνω την τέχνη μου και απλώς να τιμήσω το ανθρώπινο σώμα και την προστασία του», δήλωσε ο Τούνικ στην παραλία του Σίδνεϋ, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Σπένσερ Τούνικ φωτογραφίζει τους συμμετέχοντες στην παραλία Μπόντι.

Ο Αμερικανός φωτογράφος σε παραλία της Αυστραλίας φωτογράφησε 2500 γυμνά άτομα

Μία από τις συμμετέχουσες, η Ρόμπιν Λίντνερ, δήλωσε ότι είχε άγχος για τη συμμετοχή της.
«Ήμουν κρυφά τρομοκρατημένη και χθες το βράδυ πρέπει να ομολογήσω ότι σκεφτόμουν: «Τι έκανα;». Αλλά ήταν υπέροχα, όλοι είχαν πολύ καλή διάθεση, όλοι ήταν πολύ σεβαστοί και απλά ένιωθα ότι αυτό είναι πολύ διασκεδαστικό», δήλωσε η Λίντνερ στο πρακτορείο.

Πρόκειται για το τέταρτο έργο του Τούνικ στην Αυστραλία, σε συνέχεια της φωτογράφισης του 2010 στην οποία συγκέντρωσε περίπου 5.500 άτομα στη διάσημη Όπερα του Σίδνεϋ.
Ο Τούνικ συνεργάζεται με το Skin Check Champions, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που διοργανώνει δωρεάν, εκπαιδευτικές κλινικές δερματικού ελέγχου. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση συνέπεσε με την Εθνική Εβδομάδα Δράσης για τον Καρκίνο του δέρματος της Αυστραλίας, κατά την οποία ο Σκοτ Μαγκς, ιδρυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης, θα παροτρύνει όλους τους πολίτες της χώρας να κάνουν έναν έλεγχο του δέρματος.

«Στοχεύουμε σε τουλάχιστον 2000 συμμετέχοντες για να εκπροσωπήσουμε περισσότερους από 2000  Αυστραλούς που πεθαίνουν από καρκίνο του δέρματος κάθε χρόνο», δήλωσε ο Μαγκς σε δελτίο Τύπου.

Ο καλλιτέχνης διοργανώνει μαζικές γυμνές φωτογραφήσεις για να αναδείξει την εξαφάνιση της Νεκράς Θάλασσας

«Αν η Όπερα του Σίδνεϋ μπορεί να συγκεντρώσει 5.500 άτομα ένα παγωμένο πρωινό τον Μάρτιο του 2010, ελπίζουμε να πετύχουμε τον στόχο μας των 2.500 ατόμων», είπε. «Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν, καλωσορίζουμε όλους τους σωματότυπους, τα φύλα και τη φυλή με το πάθος να σταματήσουμε τον καρκίνο του δέρματος στα ίχνη του».

Ο Τούνικ ανέφερε σε δήλωσή του ότι είναι  «τιμή μου να συμμετέχω σε μια καλλιτεχνική αποστολή για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τη σημασία των δερματικών ελέγχων» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος επίσης επωφελήθηκε από την εκστρατεία, αφού πείστηκε να κάνει τον πρώτο του δερματικό έλεγχο μετά από 10 χρόνια.

Φωτογράφος διοργανώνει καλλιτεχνικές γυμνές λήψεις εν μέσω του lockdown

Ο Τούνικ έχει σκηνοθετήσει περίπου 100 γυμνές φωτογραφίες μεγάλης κλίμακας σε δημόσιους χώρους σε όλο τον κόσμο, από το Μόναχο έως την Πόλη του Μεξικού, όπου φωτογράφισε, σύμφωνα με πληροφορίες, 18.000 γυμνούς συμμετέχοντες.
Ωστόσο, αυτές οι φωτογραφήσεις δεν είναι εύκολες. Καθώς χιλιάδες εθελοντές γδύνονται, οι αξιωματούχοι της πόλης είναι γνωστό ότι επεμβαίνουν, με αποτέλεσμα ο Τούνικ να συλληφθεί πολλές φορές.

Ο Τούνικ βρέθηκε κάποτε σε μια διαμάχη μεταξύ του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και του τότε δημάρχου της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος πίστευε ότι η πόλη θα υποστεί «ανεπανόρθωτη ζημιά» αν μια από τις φωτογραφήσεις γινόταν εκεί.

Το 2018, μια αυστραλιανή αλυσίδα σούπερ μάρκετ απαγόρευσε στον Τούνικ να πραγματοποιήσει μια φωτογράφιση στο πάρκινγκ ενός από τα καταστήματά της στη Μελβούρνη, μια απόφαση που τελικά ανατράπηκε μετά από μια αίτηση υψηλού προφίλ.

Πηγή: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος