NYT: Να βάλουμε τέλος στην επιδημία των όπλων στις ΗΠΑ – Ομπάμα: Δεν θα τρομοκρατηθούμε

Οι New York Times δημοσίευσαν σήμερα ένα κύριο άρθρο στην πρώτη σελίδα τους, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1920, με το οποίο ζητούν να επιβληθεί αυστηρότερος έλεγχος στα πυροβόλα όπλα μετά το φονικό στην Καλιφόρνια, το πιο πολύνεκρο που έχει σημειωθεί τα τρία τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ.

Με τίτλο “Να βάλουμε τέλος στην επιδημία των πυροβόλων όπλων στην Αμερική”, το κύριο άρθρο της εφημερίδας επικρίνει τους αιρετούς αξιωματούχους για την ευθύνη τους στο ζήτημα αυτό και ζητεί την απαγόρευση ορισμένων τύπων όπλων για τους απλούς πολίτες.

“Αποτελεί ηθικό έγκλημα και εθνική ντροπή το γεγονός ότι πολίτες μπορούν να αγοράζουν νομίμως όπλα που προορίζονται ειδικά για να σκοτώνουν ανθρώπους με κτηνώδη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα”, αναφέρεται στο κύριο άρθρο.

Το κείμενο αυτό, το οποίο ανέβηκε στο Ίντερνετ χθες το βράδυ και περιλαμβάνεται στην έντυπη έκδοση του σημερινού φύλλου της εφημερίδας, δημοσιεύεται μετά το φονικό που διαπράχθηκε την Τετάρτη από ένα ζευγάρι πακιστανικής καταγωγής στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας και είχε αποτέλεσμα το θάνατο 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό 21. Οι αμερικανοί ερευνητές προκρίνουν την υπόθεση μιας “τρομοκρατικής ενέργειας”.

Ομπάμα: Δεν θα τρομοκρατηθούμε
“Είμαστε Αμερικανοί. Θα υπερασπιστούμε τις αξίες μας, αυτές μιας ανοικτής και ελεύθερης κοινωνίας. Είμαστε ισχυροί. Είμαστε ανθεκτικοί. Και δεν θα τρομοκρατηθούμε”, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα στην εβδομαδιαία ομιλία του από τον Λευκό Οίκο, μετά το φονικό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, https://twitter.com/nytimes, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος