Ντόβερ: Ατελείωτες ώρες αναμονής για Βρετανούς ταξιδιώτες που πηγαίνουν για διακοπές του Πάσχα στη Γαλλία

Οι επιβάτες που πήγαιναν με πούλμαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Γαλλία το Σάββατο, πρώτη ημέρα των διακοπών του Πάσχα, αντιμετώπισαν τεράστιες καθυστερήσεις λόγω των χρονοβόρων ελέγχων στα γαλλικά σύνορα, δήλωσαν οι λιμενικές αρχές του Ντόβερ.

Οι μεγάλες αναμονές για τους ταξιδιώτες στο λιμάνι κατά την έναρξη των σχολικών διακοπών έχουν γίνει πιο συχνές μετά το Brexit, το οποίο τερμάτισε την ελεύθερη κυκλοφορία από τη Βρετανία προς τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η Ρόζι Πίρσον, η οποία κατευθυνόταν προς το Βαλ ντ’Ιζέρ στις γαλλικές Άλπεις με λεωφορείο μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο ανήλικα παιδιά της, δήλωσε ότι αντιμετώπισε αναμονή 16 ωρών.

Η 50χρονη Πίρσον, ακτιβίστρια για το περιβάλλον, περιέγραψε την κατάσταση στο Ντόβερ ως «μακελειό».

Θα έφτανε στις 2.15 μ.μ. το Σάββατο, αλλά τώρα δεν θα φτάσει πριν τις 6 π.μ. της Κυριακής λόγω των καθυστερήσεων στο Ντόβερ.

«Το όλο θέμα ήταν ένα χάος…», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA.«Το χειρότερο ήταν ότι κανείς δεν μας είπε τίποτα καθ’ όλη τη διάρκεια των 16 ωρών, κυριολεκτικά τίποτα».

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία P&O ζήτησε το βράδυ του Σαββάτου συγγνώμη για τις καθυστερήσεις.

«Τα πούλμαν στον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας αντιμετωπίζουν επί του παρόντος χρόνο αναμονής έως και 3,5 ώρες πριν μπορέσουν να συνεχίσουν προς το λιμάνι του Ντόβερ», ανέφερε στο Twitter.

«Μόλις βρεθούν στη ζώνη απομόνωσης στην είσοδο του λιμανιού, η αναμονή είναι περίπου άλλες 3-4 ώρες. Ζητούμε συγγνώμη για τις καθυστερήσεις», ανέφερε.

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία DFDS ανέφερε νωρίτερα το Σάββατο ότι ο χρόνος αναμονής των πούλμαν για να επιβιβαστούν στα πλοία το βράδυ της Παρασκευής ήταν περίπου επτά ώρες.

Το λιμάνι του Ντόβερ δήλωσε ότι τα πούλμαν περίμεναν «αρκετές ώρες, αλλά τα τουριστικά αυτοκίνητα περνούν εντάξει».

«Η λιμενική αρχή του Ντόβερ είναι βαθύτατα απογοητευμένη από τη χθεσινοβραδινή και τη σημερινή πρωινή κατάσταση», ανέφερε μια δήλωση, προσθέτοντας ότι η εμπορευματική κίνηση δεν είχε επηρεαστεί υπερβολικά.

Το περασμένο καλοκαίρι, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου κατηγόρησε τη Γαλλία ότι δεν είχε στελεχώσει επαρκώς τους συνοριακούς σταθμούς στο λιμάνι του Ντόβερ μετά από δύο ημέρες μεγάλων καθυστερήσεων για όλους τους ταξιδιώτες, ισχυρισμοί που το Παρίσι αρνήθηκε.

Γάλλοι νομοθέτες δήλωσαν ότι οι έλεγχοι διαρκούν πλέον περισσότερο επειδή η Βρετανία έχει το καθεστώς «τρίτης χώρας» εκτός ΕΕ και ζήτησαν να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις στο Ντόβερ.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος