Νταβός: Μήνυμα ευρωστίας από την Ισπανία σε αναζήτηση επενδύσεων

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ταξιδεύει στο Νταβός για να συμμετάσχει για πέμπτη φορά στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιείται σε αυτήν την ελβετική πόλη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σκοπεύει να τονίσει ότι η οικονομία της Ισπανίας είναι καλύτερη από αυτή των περισσότερων Ευρωπαίων εταίρων της και ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί καθιστούν τη χώρα ιδανικό προορισμό για επενδύσεις.

.
Ο πρόεδρος της Ferrovial, Ραφαέλ ντελ Πίνο, δεν έχει απαντήσει στο καίριο ερώτημα αν θα παραστεί στη συνάντηση επιχειρηματιών με τον Ισπανό πρωθυπουργό, αφού πέρυσι αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της εταιρείας από την Ισπανία στην Ολλανδία.
Αναμένεται πάντως η παρουσία κορυφαίων διευθυντών ισπανικών εταιρειών και οντοτήτων όπως η Telefónica, η Banco Santander, η BBVA, η Repsol, η Iberdrola και η Cepsa, μεταξύ άλλων.

Ο Sánchez επιθυμεί να ανταλλάξει απόψεις μαζί τους σε μια εποχή που η ένωση εργοδοτών έχει αποστασιοποιηθεί από τη συμφωνία κυβέρνησης και συνδικάτων για αύξηση του κατώτατου μισθού στο 5%.

Το απόγευμα, ο Sánchez θα έχει συνάντηση με τον CEO της εταιρείας τεχνολογίας Cisco, Chuck Robbins, για να δώσει συνέχεια σε μερικά από τα μεγάλα έργα που έχει στην Ισπανία.

Η ατζέντα του ολοκληρώνεται με μια συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fujitsu, Takahito Tokita, τη συμμετοχή του σε εκδήλωση κεκλεισμένων των θυρών στην οποία θα συμμετάσχουν περίπου είκοσι πολιτικοί ηγέτες, διεθνείς οργανισμοί και αναλυτές για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος