Ντ. Τραμπ: Ζητά την απόλυση της Ν. Μπέρτραντ του CNN, λόγω του ρεπορτάζ της για τα πυρηνικά του Ιράν – «Να την πετάξουν έξω σαν το σκυλί»

Την απόλυση της δημοσιογράφου του CNN, Νατάσα Μπέρτραντ ζήτησε, μέσα από το Truth Social, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέχεια της μετάδοσης εσωτερικής εκτίμησης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με την οποία οι επιθέσεις των ΗΠΑ σε τρεις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις (Φορντό, Νατάνζ, Ισφαχάν) τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, προκάλεσαν προσωρινή μόνο καθυστέρηση, λίγων μηνών, στο πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ειδικότερα, μέσα από την πλατφόρμα του ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε την 33χρονη ανταποκρίτρια του CNN στο Πεντάγωνο για διασπορά «ψευδών ειδήσεων» και απαίτησε την «άμεση απομάκρυνσή της σαν σκυλί», όπως έγραψε συγκεκριμένα.

Μάλιστα, επέκρινε έντονα το ρεπορτάζ του καναλιού, υποστηρίζοντας ότι «προσπαθεί να καταστρέψει τους πατριώτες πιλότους μας, παρουσιάζοντάς τους ως αποτυχημένους».

Πάντως, από την πλευρά του το CNN, με επίσημη δήλωσή του, υπερασπίστηκε τη Νατάσα Μπέρτραντ και σημειώνει πως η δημοσιογραφική κάλυψη ήταν ακριβής και βασισμένη σε διαθέσιμη πληροφορία δημοσίου ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του δικτύου είπε ότι η εκτίμηση ήταν προκαταρκτική και η ίδια η κάλυψη περιλάμβανε τις δηλώσεις δυσπιστίας του ιδίου του προέδρου των ΗΠΑ.

«Δεν θεωρούμε λογικό να επικρίνεται το ρεπορτάζ για την ακριβή παρουσίαση μιας αξιολόγησης που υπάρχει και είναι κρίσιμη για τη δημόσια ενημέρωση» υπογραμμίζεται σχετικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος