Ντ. Τραμπ στην προεκλογική του περιοδεία: «Πρέπει και θέλω να αγοράσω ένα όπλο»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σταμάτησε σε ένα κατάστημα όπλων στη Νότια Καρολίνα τη Δευτέρα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας και είπε ότι ήθελε να αγοράσει ένα ημιαυτόματο πιστόλι, αν και τελικά δεν έκανε την αγορά.

Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ, δημοσίευσε ένα βίντεο στο X (πρώην Twitter) στο οποίο φαίνεται ο Τραμπ να κοιτάζει το όπλο και να λέει: «Θέλω να αγοράσω ένα».

Ο Cheung δήλωσε ότι ο Τραμπ είχε αποκτήσει ένα ημιαυτόματο πιστόλι μοντέλου Glock, το οποίο χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις ασφαλείας σε περισσότερες από πενήντα χώρες σε όλο τον κόσμο, αλλά οι δημοσιογράφοι που ακολουθούν τον Ρεπουμπλικανό επιβεβαιώνουν ότι δεν απέκτησε τελικά το όπλο.

Ο Τραμπ, ο οποίος αναδεικνύεται ως φαβορί για την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2024, έχει χρησιμοποιήσει τη διαμάχη σε όλη την πολιτική του καριέρα και έχει καταφύγει ακόμη και στην παραπληροφόρηση, ως στρατηγική για να τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

Το βίντεο διάρκειας 58 δευτερολέπτων που δημοσίευσε ο εκπρόσωπός του δείχνει τον Τραμπ σε ένα κατάστημα όπλων που ονομάζεται “Palmetto State Armory” στο Summerville της Νότιας Καρολίνας.

Στο βίντεο, ο πρώην πρόεδρος εμφανίζεται να θαυμάζει ένα όπλο που κρατάει δίπλα του ένα άλλο άτομο και ακούγεται να αναφωνεί «Ουάου!» καθώς δείχνει το όπλο και λέει, «Πρέπει να αγοράσω ένα. «Θέλω να αγοράσω ένα».

Το άτομο με το όπλο απαντά και ο Τραμπ λέει ξανά: «Όχι, θέλω να αγοράσω ένα».

Τόσο ως υποψήφιος επί του παρόντος στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών όσο και κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, ο Τραμπ προσπάθησε να παρουσιαστεί ως υπερασπιστής της δεύτερης τροποποίησης του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία εγγυάται το δικαίωμα των Αμερικανών να κρατούν και να φέρουν όπλα.

Όταν έθεσε υποψηφιότητα για το αξίωμα το 2016, κέρδισε την επίσημη έγκριση της επιρροής National Rifle Association (NRA), η οποία δωρίζει χρήματα στις εκστρατείες των προεδρικών υποψηφίων και των μελών του Κογκρέσου για να αποτρέψει τη θέσπιση νόμων που αυξάνουν την επιτήρηση των όπλων.

Σε αντίθεση με τη θέση του Τραμπ, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν θεωρεί ότι η χώρα βιώνει «επιδημία» ένοπλης βίας και μόλις την περασμένη εβδομάδα δημιούργησε το πρώτο ομοσπονδιακό κυβερνητικό γραφείο αφιερωμένο αποκλειστικά στην καταπολέμηση πυροβολισμών και άλλων μορφών ένοπλης βίας. βίας με πυροβόλα όπλα.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), περισσότεροι Αμερικανοί πέθαναν από πυροβολισμούς το 2021 από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο έτος για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, το 2021 πέθαναν 48.830 άνθρωποι.

Πηγή: ΕΡΤ | Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος