Ντ. Τραμπ: Στην Ευρώπη απειλείται το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ανησυχεί επειδή απειλείται, όπως ισχυρίστηκε, το «δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης» στην Ευρώπη, επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα στην ομιλία του στο Μόναχο ο αντιπρόεδρός του, Τζ. Ντ. Βανς.

Όταν ρωτήθηκε για αυτήν την ομιλία του Βανς στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Τραμπ αποφάνθηκε: «Η Ευρώπη χάνει το υπέροχο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης» και στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Η Ευρώπη έχει σοβαρό μεταναστευτικό πρόβλημα».

Νωρίτερα, ο Βανς κατηγόρησε τους Ευρωπαίους πολιτικούς ότι λογοκρίνουν την ελεύθερη έκφραση. Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η ομιλία του αντιπροέδρου του έτυχε θετικής αποδοχής.

Η ομιλία του Βανς πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη. Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters που ήταν σε μια από τις πλαϊνές αίθουσες από εκείνη όπου διεξάγεται η Διάσκεψη, όπου περισσότεροι αντιπρόσωποι άκουγαν την ομιλία του Αμερικανού αντιπροέδρου, είπε ότι έδειχναν έκπληκτοι και δεν τον χειροκρότησαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος