Ντ. Τραμπ: Fake εικόνες από τη σύλληψή του την οποία ο ίδιος είχε προαναγγείλει

Τα μέτρα ασφαλείας για το ενδεχόμενο άφιξης του πρώην αμερικανού προέδρου στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης είναι εμφανώς ενισχυμένα

O Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε λάβει καμία επίσημη ειδοποίηση ότι θα του απαγγελθούν κατηγορίες από τον εισαγγελέα του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ ,ωστόσο το Σάββατο προειδοποίησε ότι την Τρίτη θα συλληφθεί, ενώ η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση Ντάνιελς φαίνεται να βρίσκεται στα τελικά της στάδια. Τα μέτρα ασφαλείας για το ενδεχόμενο άφιξης του πρώην αμερικανού προέδρου στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης είναι εμφανώς ενισχυμένα.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις για πληρωμές 130.000 δολαρίων που ο πρώην δικηγόρος του, Μάικλ Κοέν, έστειλε στην πορνο – σταρ  Στόρμι Ντάνιελς  προς το τέλος της εκστρατείας του το 2016. Οι εισαγγελείς λένε ότι η πληρωμή παραβίαζε τους νόμους για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας και έγινε για να «φιμώσει» την Ντάνιελς. 

Εικόνες τεχνητού φωτομοντάζ σχετικές με τη σύλληψη του πρώην Αμερικανού προέδρου και μια εξωπραγματική προσπάθεια διαφυγής του έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο, την ώρα που οι αμερικανικές αρχές επιβεβαιώνουν ότι ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας αλλά όχι και το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στη φυλακή ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail περιγράφει ήδη τη στιγμή της σύλληψης για ποινές που επισύρουν έως και τέσσερα χρόνια φυλάκιση. Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα οποιαδήποτε κατηγορία θα απαιτούσε από τον Τραμπ, ο οποίος ζει στο κτήμα του στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, να παραδοθεί σε αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης ή στην Εισαγγελία του Μανχάταν.

Η δικηγόρος του Τραμπ, Αλίνα Χάμπα, δήλωσε ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες εάν ο Τραμπ κατηγορηθεί, ως αποτέλεσμα της υπό εξέλιξη έρευνας στο Μανχάταν
«Θα προκαλέσει χάος, θα είναι μια πολύ τρομακτική στιγμή στη χώρα μας», υποστήριξε η δικαηγόρος του, ενώ και ο ίδιος ο Τραμπ κάλεσε το περασμένο Σάββατο τους υποστηρικτές του να ξεσηκωθούν σε περίπτωση που βρεθεί στο εδώλιο.
Η κατάσταση περιπλέκεται, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, επειδή ο Τραμπ είναι ήδη ενεργός υποψήφιος για την κούρσα του Λευκού Οίκου το 2024.

Ο Τραμπ ήδη επιδιώκει να παρουσιάσει πιθανές διώξεις εναντίον του από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ως πολιτικά υποκινούμενες, ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν αποκλείεται να είναι ο αντίπαλος του στις επόμενες εκλογές, επισημαίνει χαρακτηριστικά το CNN.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος