Ντ. Τραμπ: Εν αναμονή της πιθανής ποινικής δίωξης – Μυστήριο το πότε και το πώς

 Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πότε και πώς θα στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες,, όταν όμως αυτό συμβεί ο πρώην πρόεδρος αναμένεται να συνεργαστεί με τις αρχές

Πρωτοφανείς χαρακτηρίζονται οι στιγμές καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται εν αναμονή της πιθανής ποινικής δίωξης εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ από τον Γενικό Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Αλβίν Μπαγκ για την πληρωμή 130.000 δολαρίων στην πρωταγωνίστρια ταινιών ερωτικού περιεχομένου Στόρμι Ντάνιελς το 2016.


Η Ντάνιελς απείλησε με αποκαλύψεις για την σχέση που, όπως λέει είχαν παλαιότερα, ο δικηγόρος του Τραμπ,  Μάικλ Κόεν( ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή για αυτήν ακριβώς την υπόθεση) πήρε προσωπικό δάνειο για την πληρώσει εξαγοράζοντας ουσιαστικά την σιωπή της. Το πρόβλημα προκύπτει από τον τρόπο με τον οποίο του επέστρεψε τα χρήματα ο Τραμπ ο οποίος φέρεται να παραποίησε τα στοιχεία για να τα περάσει στον οργανισμό του ως νομικά έξοδα.

Η παραποίηση επιχειρηματικών και οικονομικών αρχείων, είναι  πλημμέλημα στη πολιτεία της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, η συγκάλυψη της παραποίησης (κάτι που προφανώς έχουν στοιχεία οι εισαγγελείς ότι συνέβη) είναι κακούργημα.
 
 Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πότε και πώς θα στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες και τι ακριβώς θα περιλαμβάνει το κατηγορητήριο, όταν όμως αυτό συμβεί ο πρώην πρόεδρος, όπως λένε οι πληροφορίες, θα συνεργαστεί με τις αρχές και θα μεταβεί μόνος του από την Φλόριντα στη Νέα Υόρκη για την διαδικασία που προβλέπει ο νόμος. Δηλαδή, δακτυλικά αποτυπώματα, φωτογραφίσεις, εμφάνιση ενώπιον του δικαστηρίου, ενδεχόμενη κράτηση και καταβολή χρηματικής εγγύησης. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην νομική ομάδα του και στις εισαγγελικές αρχές.

Ανταπόκριση – Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος