Ντ. Κάμινγκς: Ο Μπ. Τζόνσον δεν ξέρει να είναι πρωθυπουργός

Ανταπόκριση: Νατάσσα Καντζάβελου

Εκρηκτική και άκρως επιθετική η αποκαλυπτική συνέντευξη του Ντομινίκ Κάμινγκς στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο BBC TWO, ο οποίος παραδέχθηκε χθες ότι σκεφτόταν να απομακρύνει τον Μπόρις Τζόνσον μέσα σε λίγες μέρες μετα τη νίκη του Συντηρητικού κόμματος στις εκλογές του 2019 γιατι δεν είχε «σχέδιο», «δεν ξέρει πώς να είναι πρωθυπουργός και βρίσκεται σε αυτή τη θέση γιατί έπρεπε να λύσουμε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, όχι επειδή ήταν το σωστό άτομο για τη χώρα».

Ο πρώην πολιτικός σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού σε αυτή τη συνέντευξη αρνείται ότι είχε ως κίνητρο την εκδίκηση μετά την απομάκρυνση του απο τη Ντάουνιγκ Στριτ τον περασμένο φθινόπωρο. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η σύζυγος του Κάρι Τζονσον είχε προσπαθήσει να επηρεάσει τους κυβερνητικούς διορισμούς.

Ο ανθρωπος πίσω από την επιτυχημένη εκστρατεία του Brexit το 2016 πρόσθεσε «προφανώς νομίζω ότι ήταν καλή ιδέα αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι η ιστορία θα το κρίνει έτσι».

Ο Ντομινίκ Κάμινγκς κατηγόρησε τον Μπόρις Τζόνσον ότι δεν αντιμετώπισε την απειλή του κορονοϊού «στα σοβαρά» στα πρώτα στάδια της πανδημίας αλλά ότι ήταν μια «ανόητη» ιστορία τρόμου. Μαλιστα τόνισε ότι ήταν απρόθυμος να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς τον περασμένο φθινόπωρο επειδή πίστευε ότι οι άνθρωποι που πεθαίνουν από αυτό ήταν «ουσιαστικά πάνω από 80».

Επισης αποκάλυψε ότι απέτρεψε τον πρωθυπουργό να επισκεφτεί τη βασίλισσα αυτοπροσώπως μόνο λίγες μέρες πριν διατάξει το εθνικό lockdown τον Μάρτιο του 2020, προειδοποιώντας τον ότι θα μπορούσε να θέσει τη ζωή της σε κίνδυνο και να τη σκοτώσει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος