Ντ. Κάμερον: “Απελπισμένο τέχνασμα” το βίντεο του ΙK όπου καταγράφεται η εκτέλεση πέντε ανδρών

Ένα βίντεο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο οποίο πρωταγωνιστούν ένα αγόρι να φορά στρατιωτική στολή και έναν μεγαλύτερο σε ηλικία μαχητή με καλυμμένο το πρόσωπό του, που μιλούν με βρετανική προφορά, είναι μια «απελπισμένη» προπαγάνδα από μια οργάνωση που χάνει συνεχώς έδαφος, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Το βίντεο, η γνησιότητα του οποίου δε μπορεί να διασταυρωθεί από ανεξάρτητη πηγή, καταγράφει επίσης την εκτέλεση πέντε ανδρών που κατηγορούνται για κατασκοπεία για λογαριασμό της Δύσης.

Ο μασκοφόρος άνδρας απειλεί τον Ντέιβιντ Κάμερον και υπόσχεται ότι το Ισλαμικό Κράτος κάποια στιγμή στο μέλλον θα κατακτήσει τη Βρετανία, ενώ κατόπιν πυροβολεί έναν από τους φερόμενους ως κατασκόπους στο κεφάλι.

Το υλικό ξύπνησε τις μνήμες του «Τζιχάντι Τζον», του Βρετανού μαχητή του Ισλαμικού Κράτους που εμφανίστηκε σε πολλά βίντεο με εκτελέσεις ομήρων προτού σκοτωθεί ο ίδιος σε μια αεροπορική επιδρομή πέρυσι.

«Πρόκειται για μία οργάνωση που διαρκώς χάνει έδαφος… η Βρετανία δεν θα τρομοκρατηθεί ποτέ από αυτού του είδους την τρομοκρατία, οι αξίες μας είναι τόσο ισχυρότερες από τις δικές τους. Ενδεχομένως θα χρειαστούμε πολύ χρόνο αλλά (στο τέλος) εκείνοι θα ηττηθούν» επισήμανε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η Βρετανία εξετάζει το βίντεο και ο πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις. Διευκρίνισε ότι δε γνωρίζει εάν ο Κάμερον είδε το υλικό και ο ίδιος.

Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο οι άνδρες που καταγράφει ο φακός να ήταν κατάσκοποι, η εκπρόσωπος τύπου απέφυγε να σχολιάσει σχετικά με θέματα που αφορούν επιχειρήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών, σημείωσε ωστόσο ότι η προπαγάνδα που είχε διαδώσει στο παρελθόν η οργάνωση αποδείχθηκε ψευδής.

Πηγή: Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος