NRC: Επιδεινώνεται η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία ένα μήνα μετά τον ισχυρό σεισμό

Οι Σύροι εξακολουθούν να παλεύουν με τον εκτοπισμό και το τραύμα που προκλήθηκε από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τα βόρεια της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας, ανακοίνωσε το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (NRC).

Οι Σύροι εξακολουθούν να παλεύουν με τον εκτοπισμό και το τραύμα που προκλήθηκε από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τα βόρεια της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας, ανακοίνωσε το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (NRC).

Το NRC προειδοποίησε ότι η Συρία βιώνει μια επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση μετά την καταστροφή που προκάλεσαν οι δύο σεισμοί μεγέθους 7,7 και 7,6 Ρίχτερ που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί περισσότεροι από 50.000 θάνατοι.

«Κάποιοι άνθρωποι πρέπει να επιβιώσουν με ένα σακουλάκι ψωμί και κονσέρβες, που είναι το μόνο που πήραν τον περασμένο μήνα. Ο εκτοπισμός συνεχίζει να αυξάνεται καθώς οι άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο σε συλλογικά καταφύγια», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του NRC για τη Μέση Ανατολή, Κάρστεν Χάνσεν.

Το NRC ανέφερε ότι οι δωρεές μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει.

«Από την 1η Μαρτίου, οι δωρητές έχουν προσφέρει λιγότερο από το ήμισυ των σχεδόν 400 εκατομμυρίων δολαρίων που χρειάζονται για τη Συρία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ», είπε ο Χάνσεν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έχει καταγράψει τη βία στη Συρία από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου το 2011, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης.

Επίσης, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) ανέφερε ότι περισσότερα από 850.000 παιδιά έχουν εκτοπιστεί από τους σεισμούς αφού εγκατέλειψαν τα σπίτια τους που υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν στην Τουρκία και τη Συρία.

«Ακόμη και πριν από αυτούς τους καταστροφικούς σεισμούς, οι ανθρωπιστικές ανάγκες των παιδιών της Συρίας ήταν υψηλότερες από ποτέ», δήλωσε η Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Adele Khodr.

Η UNICEF τονίζει ότι απαιτούνται 172,7 εκατομμύρια δολάρια για την παροχή άμεσης υποστήριξης σε 5,4 εκατομμύρια ανθρώπους στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων 2,6 εκατομμυρίων παιδιών, που επλήγησαν από την καταστροφή.

Πηγή: ATSH-DPA

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος