Νότια Κορέα: Η Σεούλ ανακοίνωσε την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο

Η Νότια Κορέα πραγματοποίησε με επιτυχία σήμερα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο, ανακοινώθηκε από τη νοτιοκορεατική προεδρία και η χώρα έγινε έτσι η έβδομη στον κόσμο που διαθέτει αυτή την τεχνολογία αιχμής.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το υποβρύχιο Αν Τσανγκ-χο, που τέθηκε πρόσφατα σε υπηρεσία, και διήνυσε την προβλεπόμενη απόσταση πριν πλήξει το στόχο του, ανακοινώθηκε από την προεδρία της Νότιας Κορέας.

Ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν επέβλεψε τη δοκιμή αυτή.

Μέχρι σήμερα, όλες οι άλλες χώρες που διαθέτουν αποδεδειγμένες δυνατότητες εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων θαλάσσης-εδάφους (SLBM), διαθέτουν και το πυρηνικό όπλο.

Η κατοχή ενός SLBM είναι «πολύ σημαντική σε όρους αποτροπής έναντι των απειλών που προέρχονται από πολλές κατευθύνσεις», ανακοινώθηκε από τη νοτιοκορεατική προεδρία.

«Αυτή θα διαδραματίσει μείζονα ρόλο στην αυτόνομη εθνική άμυνα και την εγκαθιδρυση της ειρήνης στη κορεατική χερσόνησο στο μέλλον», προστέθηκε από την ίδια πηγη.

Το Αν Τσανγκ-χο, ένα υποβρύχιο 3.000 τόνων με κινητήρα ντίζελ, το οποίο φέρει το όνομα ενός διάσημου αγωνιστή της ανξεαρτησίας, τέθηκε σε υπηρεσία τον Αύγουστο.

Η Βόρεια Κορέα, από την πλευρά της, επιδιώκει από καιρό να αναπτύξει την τεχνολογία της εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο.

Τον Ιανουάριο, στη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στην Πιονγκγιάνγκ, η Βόρεια Κορέα παρουσίασε τέσσερις από τους πυραύλους αυτούς, οι οποίοι αποτελούν «το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο», σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

ΓΑ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος