Νότια Κορέα: H πιο ακριβή χώρα για την ανατροφή ενός παιδιού

Η Νότια Κορέα είναι η χώρα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις πιο ακριβές χώρες για την ανατροφή ενός παιδιού από τη γέννηση του έως την ηλικία των 18 ετών.

Η Κίνα κατατάσσεται δεύτερη, ακολουθούμενη από την Ιταλία. Επίσης στις πρώτες θέσεις βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η Αμερική, η Γερμανία και η Ιαπωνία.

Το CNN γράφει ότι χρειάζονται περισσότερα από 75.000 δολάρια για να μεγαλώσεις ένα παιδί στην Κίνα έως και την ηλικία των 18 ετών και άλλα 22.000 δολάρια για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο.

Η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στο πενταετές σχέδιο στοχεύει να αυξήσει τον αριθμό των νηπιαγωγείων για παιδιά κάτω των τριών ετών σε 4,5 ανά 1.000 άτομα έως το 2025.

Επί του παρόντος, υπάρχουν 42 εκατομμύρια παιδιά στην Κίνα κάτω των τριών ετών. Οι γονείς του ενός τρίτου από αυτά, θέλουν να πάνε στον παιδικό σταθμό, αλλά μόνο το 5,5% μπορεί να πάει.

Στην Αμερική, για παράδειγμα, το 55% των φοιτητών πανεπιστημίου αποφοίτησε με χρέη το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, σύμφωνα με στοιχεία από το College Board.

Πηγή: euronews.albania

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος