Νορβηγία: Η 26χρονη που επέζησε της σφαγής στην Utoya προειδοποιεί για νέους «γιους του Όντιν»

Διαπράχτηκαν 69 φόνοι σε 80 λεπτά και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι πέρασαν ήδη 10 χρόνια από  την σφαγή εφήβων στο νησί Utoya στη Νορβηγία, υπενθυμίζει το πρακτορείο Reuters με “σήμα κινδύνου”: Ο ακροδεξιός Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ,  έχει ήδη εκτίσει τα 10 πρώτα χρόνια της ποινής του και ήδη αναμένει την αποφυλάκισή του τον Ιούλιο του 2021, ενώ αρκετοί αποπειράθηκαν ήδη να τον μιμηθούν.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τη δολοφονία 77 ανθρώπων και τον καταδίκασε σε 21 χρόνια φυλάκισης, που είναι η μέγιστη δυνατή ποινή στη Νορβηγία. “Ουδέποτε ζήτησε συγνώμη, τόνισε η 26χρονη σήμερα Astrid Hoem, που επέζησε μένοντας δύο ώρες ακίνητη κάτω από βράχο, ενώ δίπλα της αιμοραγούσε μια φίλη της χτυπημένη από τις σφαίρες.

Η επιζήσασα μιλάει ήδη σε μαθητές σχολείων της Νορβηγίας και κάθε φορά εύχεται να μην συμβεί ξανά σφαγή μίσους.

Ήδη όμως διαψεύδεται, έγραψε το πρακτορείο Reuters , υπενθυμίζοντας ότι τον Μάρτιο του 2019 στη Νέα Ζηλανδία ο ακροδεξιός Brenton Tarrant, εμπνευσμένος από τον Μπρέιβικ, αφαίρεσε 51 ζωές σε δύο τζαμιά. Ενώ και στη Νορβηγία ο Philip Manshaus σκότωσε την υιοθετημένη κινεζικής καταγωγής αδερφή του και αποπειράθηκε μακελειό σε τζαμί.

Νορβηγία: Η 26χρονη που επέζησε της σφαγής στην Utoya προειδοποιεί για νέους «γιους του Όντιν»

Τον Ιούλιο του 2011, μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό, ο Μπρέιβικ πυροβόλησε 69 άτομα, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν έφηβοι, σε camp νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Utoya. Λίγο νωρίτερα είχε δολοφονήσει άλλα οκτώ άτομα, έξω από κυβερνητικό κτίριο στο Όσλο.

Στη βόρεια πλευρά του νησιού Utoya, όσα παιδιά είχαν κρυφτεί στο δάσος ή σε βράχους, εκτελέστηκαν εν ψυχρώ. Στη νότια πλευρά πυροβολούσε εν ψυχρώ παιδιά που άκουγαν μουσική.

Νορβηγία: Η 26χρονη που επέζησε της σφαγής στην Utoya προειδοποιεί για νέους «γιους του Όντιν»

« Ο «γιος του Όντιν» που από τις 17.07 το απόγευμα μέχρι τις 18.27, σκορπούσε τον θάνατο αντιμετώπισε την αστυνομία με ειρωνικό χαμόγελο. Πέταξε το όπλο, γονάτισε, έφερε τα χέρια πίσω από το κεφάλι και παραδόθηκε, αμετανόητος ως και σήμερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος