Νομική Αλλαγή του όρου «φύλο» σε «βιολογικό φύλο» επεξεργάζεται η βρετανική κυβέρνηση


Τροποποίηση του νόμου περί ισότητας ώστε το “φύλο” (αντρικό ή γυναικείο) να αντικατασταθεί με το “βιολογικό φύλο” επεξεργάζεται η βρετανική κυβέρνηση.

Η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (EHRC) εξέτασε τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας αλλαγής αφού το ζήτησε η κυβέρνηση και κατέληξε ότι “αξίζει περαιτέρω εξέταση”.

Ωστόσο, προστέθηκε ότι μια αλλαγή στον ορισμό θα μπορούσε να είναι “πιο διφορούμενη ή δυνητικά μειονεκτική” όσον αφορά την ίση αμοιβή και τις άμεσες και έμμεσες διακρίσεις λόγω φύλου.

Μία τέτοια αλλαγή “θα έφερνε μεγαλύτερη νομική σαφήνεια σε οκτώ τομείς», όπως οι πτέρυγες νοσοκομείων όπου η EHRC είπε ότι «ένας βιολογικός ορισμός του φύλου θα καθιστούσε ευκολότερο να γίνει ένας χώρος αποκλειστικά για γυναίκες ως χώρος για βιολογικές γυναίκες”.

Όταν επρόκειτο για τον αθλητισμό, αυτό θα σήμαινε ότι οι διοργανωτές θα μπορούσαν να αποκλείσουν τις τρανς γυναίκες χωρίς να χρειάζεται να αιτιολογήσουν την κίνηση για λόγους δικαίου ή ασφάλειας.

Η βαρόνη Κίσερ Φόκνερ, πρόεδρος του EHRC, είπε ότι θα πρέπει να ληφθούν “δεόντως υπόψιν τυχόν πιθανά μειονεκτήματα για τους τρανς άνδρες και τις τρανς γυναίκες”.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος