Nokia και Ericsson αποχωρούν από τη Ρωσία – Αναμένονται σημαντικά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες

Array

Δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, η φινλανδική Nokia και η σουηδική Ericsson εγκαταλείπουν τη Ρωσία στο τέλος του έτους, με την αποχώρησή τους να αναμένεται ότι θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η απόφαση αυτή που οφείλεται στην συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αναμένεται εκτός από οικονομικό αντίκτυπο στους εργαζομένους να δημιουργήσει και προβλήματα στις επικοινωνίες.

Πέντε ανώτερα στελέχη του κλάδου των επικοινωνιών δήλωσαν ότι οι Ρώσοι χρήστες κινητών τηλεφώνων πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν πιο αργές λήψεις και μεταφορτώσεις, περισσότερες διακοπές στις κλήσεις, καθώς οι πάροχοι σταθερής και κινητής τηλεφωνίας δεν θα μπορούν να αναβαθμίσουν ή να επιδιορθώσουν το λογισμικό ή να προμηθευτούν τα απαραίτητα ανταλλακτικά.

«Ήταν ξεκάθαρο για τη Nokia από τις πρώτες μέρες της εισβολής στην Ουκρανία ότι η συνέχιση της παρουσίας μας στη Ρωσία δεν θα ήταν δυνατή. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε αναστείλει τις παραδόσεις, σταματήσαμε νέες δραστηριότητες και μεταφέρουμε τις περιορισμένες δραστηριότητες Ε&Α εκτός Ρωσίας. Μπορούμε τώρα να ανακοινώσουμε ότι θα βγούμε από τη ρωσική αγορά. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας προτεραιότητά μας συνεχίζει να είναι η ασφάλεια και η ευημερία των εργαζομένων μας» ανέφερε η ΝOKIA στην ανακοίνωσή της.

Και οι δύο εταιρείες δέχθηκαν σφοδρές επικρίσεις γιατί άργησαν να αποχωρήσουν από τη Ρωσία, ακολουθώντας το δρόμο που χάραξαν νωρίτερα άλλοι μεγάλοι  τεχνολογικοί κολοσσοί.

Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία περίπου 100.000 εργαζόμενοι στους τομείς των τεχνολογιών των πληροφοριών (IT), δηλαδή το 10%, έχουν φύγει από την χώρα και δεν έχουν επιστρέψει,  σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Ανάπτυξης Μακσούτ Σαντάγεφ.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος