Newsweek για Πούτιν: Υπεβλήθη τον Απρίλιο σε θεραπεία για καρκίνο, λένε οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο έχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα το newsweek.com. Μάλιστα, αναφέρεται σχετικά ότι τον Απρίλιο ο ιδιος εισήχθη μυστικά σε νοσοκομείο για θεραπεία, τον Απρίλιο, δύο μήνες μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Την έκθεση φέρεται να επιβεβαιώνουν στο περιοδικό υψηλόβαθμα στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, τα οποία την έχουν διαβάσει τόσο αυτή όσο και τις ιατρικές εκθέσεις που είναι επισυναπτόμενες.

Και απόπειρα δολοφονίας του τον Μάρτιο

Επιπλέον, σημαντικό μέρος της απόρρητης έκθεσης επιβεβαιώνει ότι έναν μήνα πριν, τον Μάρτιο, έγινε και απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρώσου Προέδρου, η οποία ωστόσο απέτυχε.

Στην έκθεση εκφράζεται η ανησυχία ότι ο Πούτιν γίνεται ολοένα και πιο παρανοϊκός για την παραμονή του στην εξουσία κάτι το οποίο τον κάνει εξαιρετικά απρόβλεπτο. Πάντως οι προοπτικές για έναν πυρηνικό πόλεμο –βάσει όσων αναφέρονται στο απόρρητο έγγραφο– είναι λιγότερο πιθανές.

Να σημειωθεί ότι ανώτατο στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών ανέφερε στο newsweek, ότι πλέον η αμφισβήτηση στην εξουσία του Πούτιν εκ των έσω, είναι ισχυρή και αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος, όπως γνωρίζει ότι και μέσα στο Κρεμλίνο, δηλαδή στενοί του συνεργάτες, τον αμφισβητούν – αν και όχι μπροστά του.

Ωστόσο, η εν λόγω έκθεση καταλήγει πως από εδώ και πέρα οποιαδήποτε πληροφορία συλλέγουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για την κατάσταση της υγείας του, θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για το γεγονός ότι ο Ρώσος Πρόεδρος βρίσκεται πλέον σε πλήρη απομόνωση με λίγους δικούς του ανθρώπους.

Τέλος, στέλεχος από το γραφείο του διευθυντή της υπηρεσίας μυστικών πληροφοριών των ΗΠΑ είπε χαρακτηριστικά: «Πλέον αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχει ένα παγόβουνο εκεί έξω, αν και ένα καλυμμένο με ομίχλη».

Πηγή: Newsweek

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος