Νεπάλ: Έρευνες για σύγκρουση αεροσκαφών που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή πάνω απο το αεροδρόμιο

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο του Κατμαντού, στο Νεπάλ μετά απο την αποφυγή την τελευταία στιγμή της σύγκρουσης δύο αεροσκαφών που περίμεναν να προσγειωθούν.

Οι αρχές του Νεπάλ ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια της παρ ολίγον τραγωδίας δήλωσε χθες Κυριακή εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

Όλα συνέβησαν μέσα σε δευτερόλεπτα την περασμένη Παρασκευή, , όταν αεροσκάφος της Air India, που περίμενε σε ύψος 19.000 ποδών (5.800 μέτρων), εξαιτίας της μεγάλης κίνησης προς τον αερολιμένα, ξαφνικά έχασε ύψος και παραλίγο να συγκρουστεί με αεροσκάφος της Nepal Airlines, το οποίο πέταγε σε υψόμετρο 15.000 ποδών (4.572 μέτρων).

Ο εκπροσωπος της πολιτικής αεροπορίας ανέφερε πως τρεις ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που βρίσκονταν σε υπηρεσία εκείνη τη στιγμή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μέχρι νεοτέρας, ενώ σχηματίστηκε επιτροπή έρευνας για να εξετάσει τα γεγονότα.

Η έρευνα θα περάσει τα σύνορα της χώρας ως φαίνεται καθώς εστάλη επιστολή στον εποπτικό φορέα των αερομεταφορών της Ινδίας, προκειμένου να διενεργηθεί «έρευνα για πιθανό σφάλμα του πιλότου της Air India».

Είναι κοινό μυστικό σε όσους ασχολούνται με τις αερομεταφορές ότι κάθε άλλο παρά επαρκής συντήρηση των αεροσκαφών υπάρχει και η χαλαρότητα στην εφαρμογή των κανονισμών ασφαλείας, παρά τις αυστηρές διεθνείς συστάσεις, συνεχίζουν να βαραίνουν τον τομέα των αερομεταφορών της χώρας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στον εναέριο χώρο της σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες του Νεπάλ, για λόγους ασφαλείας.

Μόλις τον Ιανουάριο διαδραματίστηκε η πιο πρόσφατη αεροπορική τραγωδία στη χώρα των Ιμαλαΐων, όταν αεροσκάφος της εταιρείας Yeti Airlines συνετρίβη καθώς προσέγγιζε για να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο στην Ποχάρα (κεντρικά), με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 72 επιβαίνοντες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος