Νέος ισχυρός σεισμός 5,7 βαθμών στην Ταϊβάν

Σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών ταρακούνησε την ανατολική κομητεία Χουάλιεν της Ταϊβάν σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Κέντρο Σεισμολογικών Δικτύων της Κίνας (CENC).

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) υπολόγισε από τη δική του πλευρά λίγο νωρίτερα πως η σεισμική δόνηση ήταν 5,6 βαθμών και ότι ήταν εντελώς επιφανειακή, με εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων.

Ακολούθησε τον ισχυρό σεισμό 6,8 βαθμών που έπληξε το αραιοκατοικημένο νοτιοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν χθες Κυριακή, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν τρένα, να καταρρεύσει κατάστημα λιανικής και να παγιδευτούν εκατοντάδες άνθρωποι σε ορεινούς δρόμους εξαιτίας κατολισθήσεων. Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) εκτίμησε πως ο χθεσινός σεισμός ήταν ισχύος 7,2 βαθμών.

Ο απολογισμός των θυμάτων που δημοσιοποίησε η πυροσβεστική στη νήσο κάνει λόγο για έναν νεκρό και 146 τραυματίες. Τέσσερις άνθρωποι διασώθηκαν από τα συντρίμμια του καταστήματος που κατέρρευσε στον δήμο Γιούλι.

Άλλος ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,4 βαθμών, έπληξε τη νήσο το Σάββατο.

Η Ταϊβάν βρίσκεται πάνω από το σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες και οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις είναι συχνές στη νήσο. Πάνω από 100 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί εξαιτίας σεισμού στο νότιο τμήμα της χώρας το 2016, ενώ σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών είχε στοιχίσει τη ζωή σε 2.400 και πλέον κατοίκους της Ταϊβάν το 1999.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος