Νέο βίντεο του ΙΚ με εκτελέσεις και απειλές προς τη Βρετανία

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απειλεί τη Βρετανία σε νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα που δείχνει την εκτέλεση πέντε “κατασκόπων”.

Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σήμερα σε τζιχαντιστικές ιστοσελίδες και εντοπίσθηκε από το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμικών ιστοσελίδων SITE, ξεκινά με τις “ομολογίες” των πέντε ανθρώπων μπροστά στην κάμερα που δηλώνουν ότι κατάγονται από τη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού κράτους στη Συρία.

Οι πέντε άνδρες δηλώνουν ότι έστειλαν βίντεο ή φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τις συνθήκες ζωής στη Ράκα σε άτομα που είναι εγκατεστημένα στην Τουρκία ή ακόμη ότι παρακολουθούσαν τις μετακινήσεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

“Είναι ένα μήνυμα για τον Ντέιβιντ Κάμερον”, λέει στα αγγλικά ένας τζιχαντιστής. “Είναι περίεργο να ακούει κανείς σήμερα έναν ασήμαντο ηγέτη σαν εσένα να αμφισβητεί την ισχύ του Ισλαμικού Κράτους”.

Στο τέλος οι πέντε εκτελούνται με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δέχεται εδώ και μήνες, σύμφωνα με τους αναλυτές, ισχυρή στρατιωτική πίεση και επιδιώκει να προβάλει μία εικόνα παντοδυναμίας, αν και η επικοινωνιακή της παραγωγή φθίνει.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος