Νέο πολύνεκρο ξέσπασμα εθνοτικής βίας στην Ινδία

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια πυροβολισμών μεταξύ αντίπαλων ένοπλων ομάδων στην πολιτεία Μανιπούρ της ΒΑ Ινδίας.

Οι αστυνομικές αρχές γνωστοποίησαν ότι τα νεκρά σώματα εντοπίστηκαν χθες Δευτέρα με πολλαπλά τραύματα από σφαίρες στο χωριό Τενγκνουπάλ, κοντά στα σύνορα με τη Μιανμάρ, μετά από αναφορές για μαζική ανταλλαγή πυροβολισμών στην περιοχή.

«Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να αναγνωρίσουμε τις ταυτότητες των νεκρών και να διαπιστώσουμε σε ποια φυλή ανήκουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της πολιτείας, Ιμφάλ.

Η αιματηρή σύγκρουση σημειώθηκε επτά μήνες μετά τις πολύνεκρες ταραχές που είχαν ξεσπάσει στο Μανιπούρ μεταξύ ινδουιστών της πλειοψηφικής πληθυσμιακής ομάδας Μέιτεϊ και χριστιανών της μειονότητας των Κούκι-ζο με αφορμή την κατανομή των κρατικών επιδοτήσεων. Εκφράζονται φόβοι ότι το περιστατικό μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο κύκλο αίματος και βίας στην απομακρυσμένη αυτή περιοχή της Ινδίας.  

Τουλάχιστον 180 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τον περασμένο Μάιο ανάμεσα στις δύο εθνοτικές ομάδες, ενώ χιλιάδες άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.   

Επί τουλάχιστον δύο μήνες, η κεντρική κυβέρνηση του ινδουιστή προέδρου Ναρέντρα Μόντι δεν είχε πάρει επίσημα θέση για τα γεγονότα, μέχρι που δημοσιεύτηκε ένα βίντεο που έδειχνε δύο γυναίκες της περιοχής να διαπομπεύονται γυμνές στο δρόμο από ένα μαινόμενο πλήθος. Μπροστά στη γενική κατακραυγή, ο Μόντι δήλωσε ότι το περιστατικό γέμισε την καρδιά του με θλίψη και θυμό και ανακοίνωσε μέτρα για την εκτόνωση της κρίσης.

Πηγές: Al Jazeera, Reuters    

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος