Νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Νταϊάνα – The Princess: «Φωτίζει» άγνωστες πτυχές της ζωής και του θανάτου της – Το τρέιλερ

Στη διερεύνηση της συνενοχής όλων στον τραγικό θάνατο της Νταϊάνα, φαίνεται ότι στοχεύει το ντοκιμαντέρ του HBO «The Princess», το οποίο άνοιξε το εικονικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς την περασμένη εβδομάδα.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, στην ταινία των βραβευμένων με BAFTA – Βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, παραγωγούς των «Man on the Wire», «Sugarman» και «LA 92» διάρκειας 104 λεπτών, χρησιμοποιείται αρχειακό υλικό και μόνο.

Ο σκηνοθέτης Εντ Πέρκινς κατά τη διάρκεια της παραγωγής του ντοκιμαντέρ είχε την αποστολή να επιλέξει στιγμιότυπα από περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο, από φωτογραφίες και αποσπάσματα ειδήσεων έως ηχογραφήσεις και συνεντεύξεις με την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο.

Στο ντοκιμαντέρ, γνωστοποιήθηκε επίσης ότι δεν υπάρχουν συνεντεύξεις με κοντινά πλάνα, ούτε αφήγηση.

Το τρέιλερ του «The Princess» εστιάζει σε μία ανατριχιαστική σύνθεση από φλας φωτογραφικών καμερών, αδιάκριτους δημοσιογράφους και παπαράτσι, δείχοντας την υπερβολική δημοσιότητα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που υπέμεινε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, κατά τη διάρκεια των χρόνων της ως μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Ο Εντ Πέρκινς είπε μιλώντας στο US Today Entertainment ότι «ελπίζει (αυτή η ταινία) να δίνει μία πιο σύνθετη κατανόηση τόσο της Νταϊάνα όσο και της σχέσης που έχουμε ακόμα με τη βασιλική οικογένεια, όπως προβάλλεται από τον Τύπο. Από πολλές απόψεις, μερικές από τις εντάσεις και τις ρήξεις που εξακολουθούν να υπάρχουν σε αυτή τη σχέση μπορούν να εντοπιστούν στη Νταϊάνα».

«Την ημέρα που πέθανε η Νταϊάνα, ήμουν 11 ετών και θυμάμαι ότι με ξύπνησαν οι γονείς μου, οι οποίοι ήταν πολύ συναισθηματικοί με αυτό, με έναν τρόπο που μου προκάλεσε έκπληξη. Υπήρχε αυτό το εθνικό κύμα θλίψης και πένθους που δεν είχα δει ποτέ μέχρι τότε και δεν νομίζω ότι το έχω ξαναδεί από τότε. Οι ενήλικες θρηνούσαν γι’ αυτό το πρόσωπο σαν να ήταν η ίδια τους η μητέρα ή η κόρη τους» πρόσθεσε ακόμα σχετικά.

Το εν λόγω ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην περίοδο από τον αρραβώνα της Νταϊάνα το 1981 με τον πρίγκιπα Κάρολο μέχρι τον θάνατο της πριγκίπισσας το 1997, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος