ertnews.gr

Νέο μήνυμα Ζελένσκι: Πήγαν καλά οι διαπραγματεύσεις – Οι Ρώσοι έχουν ευκαιρία να παραδοθούν

15/03 09:58
Νέο μήνυμα Ζελένσκι: Πήγαν καλά οι διαπραγματεύσεις – Οι Ρώσοι έχουν ευκαιρία να παραδοθούν

«Πήγαν πολύ καλά οι διαπραγματεύσεις και συνεχίζονται», εμφανίζεται να λέει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και μάλιστα αναφέρεται και πάλι στην πιθανή μεσολάβηση του Ισραήλ, μιλώντας για «100% αμοιβαία κατανόηση με τον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τερματισμό του πολέμου».

Ο Ουκρανός πρόεδρος χρησιμοποίησε το τελευταίο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για να παροτρύνει τα ρωσικά στρατεύματα: «Σας δίνουμε την ευκαιρία να ζήσετε, εάν παραδοθείτε».

Μιλώντας στα ρωσικά, τόνισε ότι «οι ουκρανικές δυνάμεις θα συμπεριφερθούν όπως πρέπει να φερόμαστε στους ανθρώπους: με αξιοπρέπεια. Ο τρόπος που δεν σας έχουν φερθεί στον ρωσικό στρατό. Και ο τρόπος με τον οποίο ο στρατός σας δεν μεταχειρίζεται τον λαό μας».

Είπε επίσης ότι ο πόλεμος στη Ρωσία είχε γίνει «εφιάλτης» για τον ρωσικό στρατό επειδή χάνει πολλούς άνδρες και εξοπλισμό.

Ο Ζελένσκι χαιρέτισε στο μήνυμά του εργαζόμενη της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης που διέκοψε το βραδυνό κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο ρωσικό Channel 1 εισβάλοντας στο στούντιο με πανό κατά του πολέμου στην Ουκρανία, γνωρίζοντας ότι θα συλληφθεί.

Μιλώντας  τέλος για την οικονομία «που έχει χτυπηθεί άσχημα από τον πόλεμο», ο Ζελένσκι ανακοίνωσε σχέδιο για δραστική μείωση των φόρων σε επιχειρήσεις.

Πηγή: The Guardian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version