Νέο λεκτικό ατόπημα Μπάιντεν: Μπέρδεψε τον Μακρόν με τον Μιτεράν και τη Γαλλία με τη Γερμανία

Σε λεκτικό ατόπημα υπέπεσε ξανά ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μπέρδεψε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με τον Φρανσουά Μιτεράν, ο οποίος ηγήθηκε της χώρας και απεβίωσε το 1996.

Περιγράφοντας μια συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Μακρόν στην G7 το 2021, ο Τζο Μπάιντεν μπερδεύτηκε και είπε «ο Μιτεράν από τη Γερμανία. Εννοώ από τη Γαλλία». Διόρθωσε τη χώρα αλλά όχι το όνομα του προέδρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το 2022 είχε μπερδέψει τον Μακρόν με τον Μιτεράν.

Το 2023 είχε πει ότι περισσότεροι από 100 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από τον Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας, εννοώντας πάνω από 1 εκατομμύριο, με τον Λευκό Οίκο να σπεύδει να το διορθώσει.

Επίσης το 2020, ο Αμερικανός πρόεδρος μπέρδεψε τον πόλεμο στην Ουκρανία με αυτόν στο Ιράκ, λέγοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «έχανε τον πόλεμο στο Ιράκ».

Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος