ertnews.gr

Νεκρός ο “Τζιχάντι Τζόν”, σύμφωνα με τις ΗΠΑ (vid)

22/07 20:31
Νεκρός ο “Τζιχάντι Τζόν”, σύμφωνα με τις ΗΠΑ (vid)

epa05022723 (FILE) A file composite image showing two still frames from a video released by the Islamic State (IS) showing IS militant known as 'Jihadi John' and identify as British, Mohammed Emwazi, who was born in Kuwait and is from London, Britain. Pentagon Press Secretary Peter Cook stated on 12 November 2015 that US forces conducted an airstrike in Raqqa, Syria, on 12 November 2015 targeting Mohamed Emwazi, also known as 'Jihadi John.' 'Emwazi, a British citizen, participated in the videos showing the murders of U.S. journalists Steven Sotloff and James Foley, U.S. aid worker Abdul-Rahman Kassig, British aid workers David Haines and Alan Henning, Japanese journalist Kenji Goto, and a number of other hostages.' EPA/ISLAMIC STATE VIDEO / HANDOUT ATTENTION EDITORS : EPA IS USING AN IMAGE FROM AN ALTERNATIVE SOURCE AND CANNOT PROVIDE CONFIRMATION OF CONTENT, AUTHENTICITY, PLACE, DATE AND SOURCE. HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους, ο αδίστακτος “Τζιχάντι Τζον”, όπως όλα δείχνουν είναι πλέον νεκρός. Αμερικανικά drones ΗΠΑ στόχευσαν και ανατίναξαν το αυτοκίνητο στο οποίο πιστεύεται πως επέβαινε και μάλιστα κοντά στον πύργο του ρολογιού στη Ράκα, το σύμβολο της ωμότητας και της βαρβαρότητας του ISIS, καθώς εκεί οι τζιχαντιστές είχαν σταυρώσει πολλά από τα θύματά τους.

Σύμφωνα με το Sky News, ο “Τζιχάντι Τζον” μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, το οποίο έκλεισε για το κοινό, κάτι που συνήθως συμβαίνει όταν σκοτώνεται υψηλόβαθμο στέλεχος του ισλαμικού κράτους.

Οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν το «σκοτεινό» διαδίκτυο, για τυχόν συνομιλίες τζιχαντιστών που επιβεβαιώνουν το θάνατο του «Τζιχάντι Τζον». Ωστόσο το γεγονός ότι Ουάσιγκτον και Λονδίνο προχώρησαν σε ανακοινώσεις τόσο γρήγορα, δείχνει μεγάλο βαθμό βεβαιότητας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο συνταγματάρχης Στίβεν Γουόρεν, εκπρόσωπος του Πενταγώνου και της δυτικής συμμαχίας (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε πως ο Μοχάμεντ Εμουάζι –πραγματικό όνομα του “Τζιχάντι Τζον”– πιστεύεται ότι σκοτώθηκε κατά την επιδρομή στην πόλη Ράκα, ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης στη βόρεια Συρία, αλλά επισήμανε ότι ο στρατός αναμένει την οριστική επιβεβαίωση.

Ο 27χρονος Εμουάζι, έγινε ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο, αφότου αποκεφάλισε δημοσιογράφους και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων από τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία αλλά και πολλούς μουσουλμάνους. Ήταν γνωστός στις αρχές από το ταξίδι του στη Σομαλία το 2009.

Τα βίντεο της βαρβαρότητας χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλείο προπαγάνδας και στρατολόγησης νέων μελών από το ισλαμικό κράτος. Οι συγγενείς των θυμάτων του «Τζιχάντι Τζον» έχουν ανάμικτα συναισθήματα.

Ο θάνατος του “Τζιχάντι Τζον”, θα ήταν μια “μικρή παρηγοριά” όμως “δεν πρόκειται να φέρει πίσω” τον γιο μας, δήλωσαν οι γονείς του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ τον οποίο αποκεφάλισε ο τζιχαντιστής.

Από την πλευρά της, η χήρα ενός άλλου θύματος δήλωσε ότι θα προτιμούσε να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στη δικαιοσύνη.

“Πληροφορήθηκα την είδηση αλλά δεν αισθάνθηκα καμία ανακούφιση γιατί ο άνδρας μου, ο Ντέιβιντ, δεν θα γυρίσει πίσω”, είπε η Ντραγκάνα Προβάνοβιτς Χέινς, ο Βρετανός σύζυγός της οποίας απήχθη και εκτελέστηκε πέρσι από το Ισλαμικό Κράτος.

Εκτός από την επίθεση κατά του “Τζιχάντι Τζον”, η Ουάσιγκτον βοήθησε από αέρος Κούρδους μαχητές να ανακαταλάβουν την πόλη Σιντζάρ στο Ιράκ.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version