Νεκρή από τις 7 Οκτωβρίου η γερμανο-εβραία όμηρος της Χαμάς Σάνι Λουκ – «Βρέθηκε το κρανίο της»

Τρεις εβδομάδες μετά την τρομοκρατική εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ, επιβεβαιώθηκε ότι η 22χρονη Σάνι Λουκ που είχε απαχθεί από τη Χαμάς είναι νεκρή από την ημέρα της επίθεσης στις 07 Οκτωβρίου.

Το θάνατο της γερμανο-εβραίας επιβεβαίωσε σήμερα η μητέρα της στη Γερμανία. Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε το θάνατο ατόμου με γερμανική υπηκοότητα στην τρομοκρατική εισβολή της Χαμάς, χωρίς αναφορά στο όνομα της Σάνι Λουκ. Το επιβεβαίωσε όμως ο πρόεδρος του Ισραήλ Γιτζάκ Χέρτσοκ στη γερμανική εφημερίδα Bild:

«Λυπούμαστε πολύ που επιβεβαιώνουμε ότι λάβαμε την είδηση, πως η Σάνι Νικόλ Λουκ βρέθηκε νεκρή, δολοφονημένη. Βρέθηκε το κρανίο της», δήλωσε ο Γιτζάκ Χέρτσοκ στην εφημερίδα. «Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα βάρβαρα, σαδιστικά κτήνη την αποκεφάλισαν, όταν επιτέθηκαν βασάνισαν και σκότωσαν Ισραηλινούς. Είναι μία μεγάλη τραγωδία, και εκφράζω βαθιά συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της», σημείωσε ο Χέρτσοκ.

Ο θάνατος της Σάνι Λουκ επιβεβαιώθηκε σήμερα, διότι τώρα κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί η ταυτότητά της με τη σύγκριση του DNA ενός οστού του κρανίου της που είχε εντοπιστεί. Εκκρεμεί η ταυτοποίηση άλλων 40 περίπου πτωμάτων, η οποία είναι δύσκολη, επειδή τα θύματα έχουν βασανιστεί, έχουν καεί και έχουν τεμαχιστεί.

Η Σάνι Λουκ συμμετείχε στο μουσικό φεστιβάλ που έγινε στόχος της Χαμάς, την απήγαγαν και ήδη την ίδια μέρα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βίντεο με τη Σάνι σε ημιφορτηγό βαριά τραυματισμένη. Η γερμανική κυβέρνηση υπολογίζει ότι μεταξύ των 239 ομήρων που είναι στα χέρια της Χαμάς βρίσκεται «χαμηλός διψήφιος αριθμός» ομήρων που έχουν και τη γερμανική υπηκοότητα.

Ανταπόκριση από Βερολίνο – Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος