Νέες βρετανικές κυρώσεις σε Ρωσία και Βόρεια Κορέα

Η Βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα (17 Μαΐου) νέες κυρώσεις στη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα ως απάντηση στις προσπάθειες των δύο κρατών να παραβιάσουν ή να παρακάμψουν τις κυρώσεις του ΟΗΕ με το εμπόριο «όπλων για πετρέλαιο».

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Οι νέες κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελούν μέρος συντονισμένης δράσης με τις ΗΠΑ, που ανακοίνωσαν το πακέτο τους την Πέμπτη (16 Μαΐου) ενώ περαιτέρω ανακοινώσεις από τους εταίρους αναμένονται σήμερα (Παρασκευή 17 Μαΐου)..

Η ανακοίνωση έρχεται μετά το βέτο της Ρωσίας στην ανανέωση της εντολής για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 1718, η οποία ήταν υπεύθυνη για την παρακολούθηση της εφαρμογής, της συμμόρφωσης και της επιβολής των κυρώσεων της ΛΔΚ.

H Βρετανία θεωρεί ότι αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα της υποστήριξης της Ρωσίας προς τη ΛΔΚ “κατά παράβαση των κυρώσεων του ΟΗΕ, για την υποστήριξη του δικού της παράνομου πολέμου στην Ουκρανία”.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λόρδος Κάμερον δήλωσε:

“Ο Πούτιν καταφεύγει ακόμη και σε παράνομες εμπορικές συμφωνίες «όπλα έναντι πετρελαίου» με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, παραβιάζοντας κατάφωρα τις κυρώσεις του ΟΗΕ που η ίδια η Ρωσία ψήφισε, και ασκώντας βέτο στις επιτροπές παρακολούθησης του ΟΗΕ που υποβάλλουν εκθέσεις για τη δραστηριότητά τους.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος