Νέες ανακαταλήψεις εδαφών στην ανατολική Ουκρανία ανακοινώνει το Κίεβο

Array

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή 23/9 ότι ανακατέλαβε από τους Ρώσους μια τοποθεσία στην περιοχή του Ντονέτσκ, στα ανατολικά της χώρας, τη στιγμή που η Μόσχα διοργανώνει δημοψηφίσματα προσάρτησης σε περιοχές της Ουκρανίας που τελούν υπό τον έλεγχό της.

«Ο ουκρανικός στρατός κατέλαβε τη Γιατσκίβκα», ανακοίνωσε στην τηλεόραση ο Ολεκσίι Γκρόμοφ, αξιωματούχος του Γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η κατάληψη αυτής της τοποθεσίας στην ανατολική όχθη του ποταμού Οσκίλ φαίνεται να επιβεβαιώνει τη συνέχιση μιας ουκρανικής αντεπίθεσης που έχει ήδη επιτρέψει στο Κίεβο να ανακαταλάβει αρκετές χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στη γειτονική περιοχή του Χαρκόβου.

«Οι Ουκρανοί έχουν επίσης αποκαταστήσει τον έλεγχό τους σε θέσεις νότια του Μπαχμούτ», μια πόλη-κλειδί στην περιοχή του Ντονέτσκ που αποτελεί στόχο για εβδομάδες ρωσικών επιθέσεων, είπε ο Γκρόμοφ.

Τα δημοψηφίσματα για την προσάρτηση της Ρωσίας ξεκίνησαν σήμερα σε περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχονται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει από τη Μόσχα, δημοψηφίσματα που χαρακτηρίζονται «χαλκευμένα» από το Κίεβο και τη Δύση και σηματοδοτούν μια μεγάλη κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος