Νέα Ζηλανδία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Όκλαντ – Mαθητής αγνοείται λόγω πλημμυρών

Οι αρχές του Όκλαντ κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Τρίτη, καθώς οι πλημμύρες έπληξαν και πάλι τη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας. Λίγο βορειότερα, στην πόλη Γουάνκγαρεϊ, ένας μαθητής λυκείου αγνοούνταν αφού μια σχολική ομάδα που εξερευνούσε σπήλαια έμπλεξε σε προβλήματα όταν χτύπησαν τα νερά της πλημμύρας.

Τα πληρώματα της πυροσβεστικής και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι ανταποκρίθηκαν σε περισσότερες από 200 κλήσεις για πλημμύρες, κατολισθήσεις, πτώσεις δέντρων και παγιδευμένα αυτοκίνητα.

Ο πρωθυπουργός Κρις Χίπκινς δήλωσε ότι πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή για την περιοχή. “Θα το ξεπεράσουμε αυτό. Θα υποστηρίξουμε το Όκλαντ να το ξεπεράσει“, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Οι αρχές δήλωσαν ότι η έντονη βροχόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί κατά διαστήματα μέχρι τα μεσάνυχτα, αν και ελπίζουν ότι οι πιο έντονες βροχοπτώσεις μπορεί να έχουν ήδη περάσει. Ορισμένα δρομολόγια τρένων και λεωφορείων ακυρώθηκαν και οι Αρχές κάλεσαν τον κόσμο να αποφύγει τις περιττές μετακινήσεις.

Η αστυνομία δήλωσε ότι μια ομάδα 15 μαθητών και δύο ενηλίκων βρισκόταν στις σπηλιές Abbey Caves στο Γουάνκγαρεϊ όταν έμπλεξαν σε μπελάδες. Τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης προσπάθησαν να βρουν τον αγνοούμενο φοιτητή, δήλωσε η αστυνομία, ενώ οι υπόλοιποι φοιτητές κατάφεραν να βγουν με ασφάλεια. Η αστυνομία ανέστειλε τις έρευνές της το βράδυ της Τρίτης και δήλωσε ότι θα τις ξαναρχίσουν το πρωί της Τετάρτης. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το αγνοούμενο αγόρι είχε παρασυρθεί από τα νερά των πλημμυρών.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος