Nέα Υόρκη: Θυρανοίξια στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε τα θυρανοίξια στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» στη Νέα Υόρκη την Τρίτη. Η πλήρης επαναλειτουργία του ναού έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2022.

Η τελετή των θυρανοιξίων της νέας εκκλησίας, με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ενώ έχουν συμπληρωθεί φέτος 20 χρόνια από τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Η εκδήλωση συνέπεσε με την 30ή επέτειο από την ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη και με την ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

To βραβείο ανθρώπινης αξιοπρέπειας απένειμαν στον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας μέλη της αμερικανο-εβραΪκής επιτροπής για την συνεισφορά του στον διαθρησκειακό διάλογο και τις πρωτοβουλίες του για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολαίος είπε ότι σε αυτό το βραβείο αποτυπώνονται όλα όσα πρεσβεύει η μητέρα εκκλησία. Διάλογος, συμφιλίωση και συνεχής μάχη κατά του μίσους, του αντισημιτισμού και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Αγιασμό στο παρεκκλήσι του Αγίου Παύλου στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρουσία Μητροπολιτών και πιστών.

«Εύχομαι από τη Νέα Υόρκη να καταφθάνουν στο Φανάρι μόνο ευχάριστα νέα που θα μας κάνουν να καυχόμεθα εν Κυρίω, θα μας κάνουν υπερήφανους και θα μας δίνουν ενίσχυση για να συνεχίζουμε κι εμείς το υπεύθυνο έργο μας από την ιερά καθέδραν της Κωνσταντινούπολης» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος