Νέα Υόρκη: Πυροβολισμοί στο μετρό – FBI και αστυνομία αναζητούν το δράστη ― Σκηνές πανικού με τουλάχιστον 16 τραυματίες (video)

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη εξαπολύεται στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή του FBI, μετά από τους πυροβολισμούς σε βαγόνι του μετρό νωρίς το πρωί της Τρίτης. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ώρα αιχμής, ενώ εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού που καταγράφηκαν από κινητά τηλέφωνα επιβατών.

Η Αστυνομία εντόπισε ένα όπλο στο σταθμό του Μπρούκλιν. Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα και μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν κάνουν λόγο για τρομοκρατία.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο ύποπτος είναι ένας μαύρος άντρας με ύψος περίπου 1,65 και βάρος στα 75 κιλά, που φορούσε αντιασφυξιογόνο μάσκα και πορτοκαλί γιλέκο. Άφησε στο έδαφος ένα κυλινδρικό αντικείμενο που έμοιαζε με καπνογόνο πριν εξαφανιστεί.

H κυβερνήτης και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ζήτησαν από τους πολίτες να μη μετακινούνται άσκοπα στην περιοχή για την ασφάλειά τους αλλά και για να μην εμποδίζουν το έργο των αρχών, ενώ τα σχολεία αποκλείστηκαν.

Οι αρχές της πόλης εκφράζουν φόβο ότι ο δράστης ίσως έχει και εναλλακτικό σχέδιο για νέο χτύπημα.

Νέα Υόρκη: Πυροβολισμοί στο μετρό – FBI και αστυνομία αναζητούν το δράστη ― Σκηνές πανικού με τουλάχιστον 16 τραυματίες (video)

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά της οπλοκατοχής χθες Δευτέρα, ενημερώθηκε για το συμβάν και ο Λευκός Οίκος πρόσφερε βοήθεια στις αρχές της Νέας Υόρκης, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Επιμέλεια: Παντελής Γκόνος – Λήδα Παπαδοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος