Νέα Υόρκη: Ομοφυλόφιλοι πιγκουίνοι έγιναν γονείς!

Ομοφυλόφιλοι πιγκουίνοι που ζουν στον ζωολογικό κήπο Rosamond Gifford στη Νέα Υόρκη, έγιναν γονείς για πρώτη φορά. Τα αρσενικά Έλμερ και Λίμα υιοθέτησαν ένα αυγό από άλλο ζευγάρι πιγκουίνων και κατάφεραν να το εκκολάψουν με επιτυχία.

Ο Έλμερ και ο Λίμα ανήκουν στο είδος των πιγκουίνων Humboldt (Spheniscus humboldti), γνωστοί και ως περουβιανοί πιγκουίνοι. Αυτό το είδος θεωρείται εδώ και χρόνια απειλούμενο με εξαφάνιση λόγω της απώλειας οικοτόπων και της κλιματικής αλλαγής.

Λόγω του κινδύνου εξαφάνισης των πιγκουίνων Humboldt, οι φύλακες του πάρκου δεν θέλησαν να ρισκάρουν. Γι αυτό και αποφασίστηκε να υιοθετηθεί το αυγό εταιρόφυλου ζεύγους από τους ομοφυλόφιλους πιγκουίνους, καθώς οι πραγματικοί “γονείς” είχαν στο παρελθόν καταστρέψει ένα αυγό και υπήρχε ο φόβος να υπάρξει και νέο ατύχημα.

Δεν είναι όλα τα ζευγάρια πιγκουίνων καλά στην επώαση αυγών. Χρειάζεται εξάσκηση“, λέει ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Τεντ Φοξ. “Μερικά ζευγάρια που λαμβάνουν ένα εικονικό αυγό κάθονται στη φωλιά, αλλά αφήνουν το αυγό στην άκρη και δεν το θερμαίνουν σωστά. Άλλα αγωνίζονται να βρουν λύση για να εκκολαφθεί σωστά το αυγό. Αυτό μας επιτρέπει να κρίνουμε ποιο ζευγάρι θα είναι καλή ανάδοχη οικογένεια. Ο Έλμερ και ο Λίμα ήταν υποδειγματικοί από κάθε άποψη“, τονίζει η Φοξ.

Στις 23 Δεκεμβρίου, οι φύλακες αντικατέστησαν το ψεύτικο αυγό του Έλμερ και του Λίμα με ένα αληθινό. Το ζευγάρι φρόντιζε εκ περιτροπής το αυγό μέχρι να εκκολαφθεί. Το πιγκουινάκι γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου, αλλά δεν ανακοινώθηκε επίσημα παρά μόνο τέσσερις εβδομάδες αργότερα, όταν το προσωπικό ήταν σίγουρο για την ασφάλεια και την καλή του υγεία.

«Έχουμε συναρπαστικά νέα! Το πρώτο πιγκουινάκι που μεγάλωσε ένα ζευγάρι πιγκουίνων του ίδιου φύλου εκκολάφθηκε στον ζωολογικό κήπο Rosamond Gifford! Οι θετοί γονείς κάνουν εξαιρετική δουλειά, το ζεσταίνουν και το ταΐζουν σωστά», τόνισε η διοίκηση του πάρκου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δύο πιγκουίνοι του ίδιου φύλου υιοθετούν ένα μικρό. Στο παρελθόν υπήρξαν ανάλογες περιπτώσεις στην Ισπανία, στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου και στο πάρκο του Σαν Φραγκίσκο.

Μία από τις πιο διάσημες ιστορίες πιγκουίνων ήταν αυτή από το DierenPark Amersfoort στην Ολλανδία, όπου δύο αρσενικοί μαυροπόδιοι πιγκουίνοι ήθελαν τόσο πολύ να γίνουν γονείς που έκλεψαν ένα αυγό από ένα άλλο ζευγάρι.

Μετάφραση: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος