Νέα τρομοκρατική απειλή οι «εξτρεμιστές της κρεβατοκάμαρας» – ριζοσπαστικοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του λοκντάουν

Οι “εξτρεμιστές της κρεβατοκάμαρας” αποτελούν μια νέα απειλή για την Βρετανία.

Πρόκειται για τρομοκράτες τύπου «μοναχικού λύκου» που ριζοσπαστικοποιήθηκαν στο διαδίκτυο ενώ περνούσαν μήνες στο σπίτι τους, κατά την διάρκεια του λόκνταουν για την πανδημία, προειδοποιούν οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με πηγές της Telegraph.

Η συζήτηση περιστρέφεται τώρα γύρω από την ασφάλεια των βουλευτών όταν συναντούν τους ψηφοφόρους τους αλλά και το κατά πόσο ήταν γνωστός ο Αλί στις αρχές.

Ο 25χρονος φερόμενος ως δράστης, Αλί Χάρμπι Αλί, θεωρείται ότι αναφέρθηκε στο πρόγραμμα πρόληψης τρομοκρατίας (Prevent) πριν από αρκετά χρόνια. Ωστόσο, δεν ήταν γνωστός στην υπηρεσία πληροφοριών MI5.

Οι αρχές ελέγξανε τρεις τοποθεσίες που σχετίζονται με τον 25χρονο Βρετανό, καθώς ο ίδιος ταξίδεψε με τρένο από το Βόρειο Λονδίνο στο Έσσεξ για να πραγματοποιήσει την επίθεση.

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν προειδοποιήσει τους υπουργούς για ένα πιθανό νέο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων.

Φόρος τιμής από βουλευτές στον Σερ Ντέιβιντ Έιμες

Σήμερα συνέρχεται η Βουλή των Κοινοτήτων έπειτα από την διακοπή για τα ετήσια συνέδρια των κομμάτων.

Μετά από τον φόρο τιμής στον δολοφονημένο βουλευτή των Τόρις, το Σώμα θα απευθύνει κρίσιμα ερωτήματα στην υπουργό Εσωτερικών για την ασφάλεια και την φρούρηση των  βουλευτών.

Δεν είναι όλοι οι βουλευτές πρόθυμοι όμως για αστυνομική παρουσία έξω από τα γραφεία τους στις περιφέρειες τους, καθώς αυτό θα τρόμαζε τους πολίτες, είπε ο Ντόμμινικ Ράαμπ στα βρετανικά μέσα την Δευτέρα.

Υπάρχει και μία άλλη εκδοχή που εξετάζουν οι αρχές σύμφωνα με πηγές των Τάιμς,  και είναι η σύνδεση του Σερ Έιμες με το Κατάρ. Ο βουλευτής Έιμες ήταν επικεφαλής της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για το Κατάρ και είχε επιστρέψει από την αραβική χώρα την περασμένη Τετάρτη. 

Ο 25χρονος που ανακρίνεται είναι γιος συμβούλου του πρωθυπουργού της Σομαλίας ενώ το Κατάρ στηρίζει τον τωρινό πρόεδρο της χώρας.

Στις έξι τοπική ώρα (8μμ Ελλάδος) θα τελεστεί επιμνημόσυνη τελετή για τον δολοφονημένο βουλευτή Έιμες, στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος