Νέα στοιχεία στη δίκη Μπελέρη – Διάτρητο το κατηγορητήριο από τις αλβανικές αρχές

Στις 10 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη του Φρέντι Μπελέρη, την ώρα που τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναδεικνύουν ένα διάτρητο κατηγορητήριο από την πλευρά των αλβανικών αρχών. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, να καταθέσουν επιπλέον μάρτυρες που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Την ώρα που οι αλβανικές αρχές και ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα συνεχίζουν να παλινωδούν, χωρίς να δείχνουν έμπρακτη διάθεση ούτε για την εύλογη αντικατάσταση του ηττημένου δημάρχου Χειμάρρας Γκέργκι Γκόργκο, η ποινική δίκη του Φρέντι Μπελέρη συνεχίζεται, με τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας να αναδεικνύουν ένα διάτρητο κατηγορητήριο.

Όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Ντούλος πρόεδρος του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος του Μπελέρη και αποκλειστικός στόχος είναι να έχουμε καταδίκη και επομένως στέρηση του Δήμου της Χειμάρρας από τον εκλεγμένο δήμαρχο της».

Οι μάρτυρες υπεράσπισης που κατέθεσαν στο δικαστήριο υποστήριξαν με στοιχεία ότι ο Φρέντης Μπελέρης δεν είχε επαφές με τους μάρτυρες κατηγορίες, στους οποίους στηρίζεται η υπόθεση.

Όπως δήλωσε ο Άλεξ Μπάλα μάρτυρας υπεράσπισης: «αν αυτοί είχανε στοιχεία θα τα είχανε μάθει όλοι, θέλουν να μας διώξουνε να φύγουμε από την Χειμάρρα».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο άνθρωπος, ο οποίος απεικονίζεται σε φωτογραφία -πειστήριο της Αστυνομίας ως ο Αρσέν Ράμα που συναντάται με τον Μπελέρη, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο Θωμάς Μπόκταν. Το γεγονός ότι η Εισαγγελία αμφισβήτησε τα λεγόμενα του Μπόκταν εξόργισε τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, ο οποίος μίλησε για παραποίηση.

Φρέντι Μπελέρης εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας: «Η Εισαγγελία έχει τεθεί στην υπηρεσία της Αστυνομίας και τα στοιχεία έχουν παραποιηθεί. Με έβαλαν στη φυλακή με πλαστό ποινικό μητρώο. Η χειραγώγηση από την Εισαγγελία συνεχίζεται, δεν είναι γνωστό για ποιους λόγους. Νοιώθω προσβεβλημένος και πως αντιμετωπίζομαι μεροληπτικά. Θέλουν να με τιμωρήσουν».

Λεονάρδος Μπελέρης: «Ο άνθρωπος ήρθε εδώ είπε ότι είναι αυτό στην κατηγορία ήρθε με τα ίδια ρούχα που φορούσε τότε τα ίδια φορούσε και σήμερα και είδαμε από τη μεριά της εισαγγελίας να προσπαθούν να αμφισβητήσουν ακόμα και αυτό».

Καταπέλτης και η κατάθεση του Αλβανού δημοσιογράφου, ο οποίος είχε πάρει συνέντευξη από τον δεύτερο μάρτυρα κατηγορίας, αδερφό του Αρσέν Ράμα, ο οποίος σήμερα αναζητείται μεν, τον Μάιο όμως δήλωνε ότι δεν έλαβε ποτέ χρήματα από τον Μπελέρη. Εν τω μεταξύ το Ανώτατο Δικαστήριο ανοίγει έρευνα για ενδεχόμενη ψευδορκία του Ράμα.

Έντι Ρόνσι Δημοσιογράφος-Τι μου είπε ο Αμπντούλ Ράμα: «Αυτό που έκανε ο αδερφός μου στον Φρέντι με βαραίνει και το έχω βάρος στην συνείδηση μου. Ο Μπελέρης δεν μας έδωσε ποτέ χρήματα ούτε συζητήσαμε ποτέ για εκλογές η για λίστες και θέλω να καθαρίσω την οικογένεια μου  για τα όσα έκανε ο αδερφός μου».

Στην ακροαματική διαδικασία προέκυψαν νέα στοιχεία που ανάγκασαν το δικαστήριο να δεχτεί το αίτημα από την πλευρά του Φρέντι Μπελέρη να καταθέσουν οι μάρτυρες που θα ρίξουν φως σε αυτή την υπόθεση. Η δίκη συνεχίζεται στις 10 Ιανουαρίου.

Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος, Βασίλης Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος